Ένταση στη Βουλή για την εξαγορά της Nova από τον Μαρινάκη

Επιθετική εξαγορά της Nova από την ΕΡΤ πρότεινε ο Παππάς

Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της επερώτησης 44 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το ενδεχόμενο εξαγοράς της NOVA μέσω της Forthnet  από τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη, με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά  ότι απλώς «παρακολουθεί. 

«Είναι τριπλή πρόκληση αυτό που γίνεται, η εξαγορά της Nova και της Forthnet απο την Alter Ego του Μαρινάκη» τόνισε ο κ. Παππάς ο οποίος αναφέρθηκε στις πληροφορίες για «τεράστιο κούρεμα» των δανείων, ακόμη και κατά 85% και ρώτησε αν θα υπάρξει παρέμβαση των ανεξάρτητων αρχών.    

Υποστήριξε επίσης ότι εάν ολοκληρωθεί αυτή η ιστορία μια ποδοσφαιρική ομάδα θα ελέγχει τα ταμεία των άλλων ομάδων και τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Ο πρώην υπουργός πρότεινε επίσης η ΕΡΤ να κάνει επιθετική εξαγορά της Nova.   

Από την  πλευρά  της κυβέρνησης ο υφυπουργός Ανάπτυξης Κώστας Παπαθανάσης και ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας απάντησαν  ότι η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται σε συναλλαγές μεταξύ επιχειρηματικών σχημάτων. Όπως διευκρίνισαν, η μοναδική προσφορά για Nova – Forthnet προέρχεται από την εταιρεία του κ. Μαρινάκη αλλά εάν γίνει αποδεκτή θα περάσει από τον έλεγχο όχι μιας ανεξάρτητης αρχής, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από δύο, των Επιτροπών Ανταγωνισμού και Τηλεπικοινωνιών.      
  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top