Υπουργικό συμβούλιο: Πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης το προσφυγικό

3500 πρόσφυγες έφτασαν στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα

Η αντιμετώπιση του μεταναστευτικού θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, την ώρα που πρόσφυγες συνεχίζουν να καταφτάνουν από την Τουρκία

Περίπου 3500 πρόσφυγες έφτασαν την περασμένη εβδομάδα στις ελληνικές ακτές. Μόνο το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στη Λέσβο 164 άνθρωποι, ανάμεσά τους και το μόλις 20 ημέρων μωρό. Παγωμένο στην αγκαλιά της μητεράς του έκλαιγε αναζητώντας θαλπωρή. Οι διασώστες προσπάθησαν να το ζεστάνουν τυλίγοντάς το στις ειδικές θερμαντικές κουβέρτες. 

Τουλάχιστον άλλα τρία μωρά μαζί με τους γονείς τους διασωθήκαν τα ξημερώματα από ένα πορτογαλικό σκάφος της Frontex, στην προσπάθεια τους να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο.

Υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα στις 10:30 υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Αυτές τις ψυχές, αυτούς τους ανθρώπους με τα σκαμμένα από την κούραση και την αβεβαιότητα πρόσωπα, χρησιμοποιεί ως ασπίδα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που έχει ανοίξει εκ νέου τη μεταναστευτική στρόφιγγα για να εκβιάσει.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα της Κυβέρνησης

Το θέμα του προσφυγικού αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το πρωί της Δευτέρας. Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παρουσιάσει τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο για το μεταναστευτικό και τη χορήγηση ασύλου.

Η επιστροφή στην καθημερινότητα για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από μια γεμάτη εβδομάδα σημαντικών επαφών στη Νέα Υόρκη, περιλαμβάνει επίσης το νέο αντικαπνιστικό νόμο του Βασίλη Κικίλια, ενώ ο υπουργός δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας θα παρουσιάσει τις αλλαγές στον νέο ποινικό κώδικα.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top