Μητσοτάκης στη ΓΣ του ΟΗΕ: Μια νέα μέρα έχει ανατείλει για την Ελλάδα

Επέκρινε την Τουρκία για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου

Στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απευθύνθηκε πριν από  λίγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παρουσίασε την εικόνα της νέας Ελλάδας που βγαίνει από την κρίση και καυτηρίασε την τουρκική παραβατικότητα στο Αιγαίο και στην Κύπρο. 

«Μια νέα μέρα έχει ανατείλει για την Ελλάδα, που την ζεσταίνει το καθαρό φως  και την ενισχύουν οι άνεμοι της λογικής και της ελπίδας, καθώς προχωράμε για να οδηγήσουμε τη χώρα μας μακριά από τις καταιγίδες που την ταλαιπώρησαν για μια δεκαετία, προς τις ήρεμες θάλασσες και τους φωτεινούς ορίζοντες» τόνισε ο πρωθυπουργός     

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Ο κ.  Μητσοτάκης επέκρινε επίσης τη στάση της Τουρκίας. «Ενέργειες που επίμονα αμφισβητούν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας υπονομεύουν τη βασική αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας, παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο και παρεμποδίζουν σοβαρά τις προσπάθειες προς μια αμοιβαία επωφελή σχέση» διαμήνυσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.  

Από το βήμα του ΟΗΕ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε την Τουρκία και την Ευρώπη να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το μεταναστευτικό.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top