Απάντηση Βαρβιτσιώτη σε Κατρούγκαλο για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Τον κατηγορεί ότι ασκεί κριτική σε ζητήματα που ο ίδιος δημιούργησε

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Ο κ. Κατρούγκαλος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν επισπεύδει την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών πάνω σε ζητήματα τα οποία θα έπρεπε ο ίδιος ως υπουργός Εξωτερικών και ως ένας από αυτούς που είχαν υπερακοντίσει υπέρ της να τα έχει λύσει, απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης», μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κανάλι Ένα».  

Ο κ. Βαρβιτσιώτης απάντησε στις επικρίσεις του τομεάρχη Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Κατρούγκαλου περί καθυστέρησης στη λειτουργία των Επιτροπών για τα σχολικά βιβλία και τα εμπορικά σήματα.

Συμφωνία Πρεσπών: Για διγλωσσία κατηγορεί τον Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ

«Εμείς αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας στο μέσον του καλοκαιριού. Τα σχολικά βιβλία δεν φτιάχνονται μέσα σε ένα μήνα μέσα στο καλοκαίρι πριν ανοίξουν τα σχολεία, τον Σεπτέμβριο. Είναι μια διαδικασία η οποία θέλει αρκετούς μήνες προετοιμασίας. Δεν είχε κάνει καμία κίνηση από τον Φεβρουάριο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ούτε ο κ. Κατρούγκαλος ως τότε υπουργός Εξωτερικών -από τότε που κυρώθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο- προς την άλλη πλευρά, ώστε να αλλάξουν τα βιβλία και μας εγκαλεί που εμείς Αυγουστιάτικα δεν ζητήσαμε από τους Σκοπιανούς να μην τυπώσουν αυτά που είχαν έτοιμα, αλλά να καθίσουν να γράψουν τα καινούργια βιβλία, μέσα σε ένα μήνα. Να τα γράψουν, να τα εκδώσουν και να τα μοιράσουν» ανέφερε. 

Για το θέμα με τα εμπορικά σήματα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Επιτροπή που δημιουργήθηκε επί υπουργίας Κατρούγκουλου, η οποία έκανε μια συνεδρίαση γνωριμίας τον Ιούνιο, αποφάσισε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα είναι τον Νοέμβριο. «Αυτή είναι η κληρονομιά που άφησε ο κ. Κατρούγκαλος» επισήμανε για το ίδιο  θέμα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι  η κυβέρνηση θα προσπαθήσει «να αμβλύνει και τις συνέπειες που έχει η κακή Συμφωνία των Πρεσπών», όπως τη χαρακτήρισε και ότι θα πιέσει «να εφαρμοστούν αυτές οι παράμετροι και οι προβλέψεις της που δεν θα ήθελαν πολύ οι Σκοπιανοί γείτονες να εφαρμοστούν». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top