Ναι ή όχι στην απεργία με ένα… κλικ με το εργασιακό νομοσχέδιο

Kατά τα πρότυπα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή

Όπως ψηφίζουν πλέον οι βουλευτές στις ονομαστικές ψηφοφορίες ηλεκτρονικά, έτσι θα ψηφίζουν και οι εργαζόμενοι ώστε το 50% +1  να αποφασίζει για το εάν θα προχωρήσει σε απεργία. Και αυτός ο τρόπος θα ισχύσει τόσο σε μία εταιρία όσο και στις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας.  

«Σε ένα νοσοκομείο με μακροχρόνιες αναρρωτικές, με κυήσεως που έχουν  γυναίκες που κυρίως είναι το νοσηλευτικό προσωπικό, που είναι σε τρεις βάρδιες κλπ είναι δυνατόν ποτέ να επιτευχθεί αυτή η απαρτία την οποία θέλει η κυβέρνηση;» αναρωτιέται για τον νέο τρόπο λήψης απόφασης ο Γ.Γ. της ΑΔΕΔΥ  Σταύρος Κουτσιουμπέλης. 

Υπέρ της νέας διαδικασίας τάσσεται από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα   Νίκος Κιουτσούκης, ο οποίος δήλωσε στο Star: «Eπιτέλους με αυτή τη διαδικασία  θα ξεκαθαρίσει η ήρα από το στάρι και θα δούμε τελικά ποιοι είναι αυτοί που κουβαλάνε μαϊμού συνέδρους στα συνέδρια της ΓΣΕΕ αλλά και των υπολοίπων συνδικάτων και ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι δεν μπορούν να πείσουν τον κόσμο- τους εργαζόμενους για τις αντιλήψεις τους. Οι ξεπερασμένες αντιλήψεις 100 ετών κάποτε πρέπει να τελειώνουν». 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟΤΗΤΑ 

Το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με το  Ψηφιακής Πολιτικής προσανατολίζονται να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό σύστημα που θα διασφαλίζει:

-διαφάνεια και μυστικότητα ώστε να εκλείψουν αλληλοκατηγορίες περί «νοθειών» 
-δικαίωμα ψήφου από απόσταση ώστε παραπάνω από τους μισούς να συμφωνούν με την απόφαση για απεργία 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΝΑΝΩΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Για να εκλείψουν σκηνές σαν του πρόσφατου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα όπου υπήρχαν καταγγελίες για νόθους συνδικαλιστές που δημιούργησαν επεισόδια το Υπουργείο προχωρά στη δημιουργία Ηλεκτρονικού Μητρώου οργανώσεων τόσο εργαζομένων όσο και εργοδοτών.  
Με την ηλεκτρονική ταυτότητα ταυτόχρονα θα πιστοποιείται ότι το μέλος του σωματείου είναι πράγματι εργαζόμενος και όχι συνταξιούχος 

Στο ηλεκτρονικό μητρώο θα περιλαμβάνεται:  
-Το καταστατικό της συνδικαλιστικής οργάνωσης  
-Πόσα μέλη έχει το ΔΣ και τη σύνθεσή του 
-Έδρα. 

Με αυτόν τον τρόπο θα μπει τέλος στα σωματεία - σφραγίδα.
  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top