To σχέδιο Μητσοτάκη για μείωση πλεονασμάτων και φόρων

Τι θα σημαίνει η μείωση στο 2,9% το 2020

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  δύο  24ωρα πριν ανέβει στην Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ  παρουσίασε στον Αμερικανό υπουργό Εμπορίου Γουίλμπορ Ρός  το σχέδιο του για την ανάπτυξη και τη μείωση των φόρων.

Για τις επενδύσεις στην Ελλάδα συζήτησαν Μητσοτάκης - Υπουργός Εμπορίου ΗΠΑ

«Όταν  μειώσουμε τους φόρους θα είμαστε  πιο αυστηροί στην εφαρμογή της φορολογικής νομοθεσίας έτσι θα κυνηγήσουμε πραγματικά την φοροδιαφυγή» διαμήνυσε ο πρωθυπουργός. 

ΟΜΟΛΟΓΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΕΘ

Οι αγορές επιβραβεύουν την Ελλάδα. 

Τα ελληνικά ομόλογα έγραψαν χαμηλό ιστορικο ρεκόρ πέφτοντας το 10ετές στο 1,53% και το 5ετές στο 0.,88% μετά και τις δηλώσεις Λαγκάρντ για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Νέο ιστορικό χαμηλό για τα ελληνικά ομόλογα

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΩΝ

Ο Υπουργός Οικονομικών έχει στείλει επιστολή  στους θεσμούς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προωθεί έμμεση μείωση του πλεονάσματος το 2020 στο 2,9%  από 3,5% για να έχει όφελος  1,2 δις  ευρώ.

Και από το  2021 στοχεύει να συμφωνηθεί πλεόνασμα 1,5%-2%  με όφελος 3-4 δισ.  ευρώ που θα πάνε στην ανάπτυξη και την μείωση των φόρων.

ΔΕΘ: ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

«Τώρα είναι η ώρα για μειώσεις φόρων και εισφορών, αύξηση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, εξυγίανση του τραπεζικού τομέα και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.  

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους θεσμούς  για να ξεκινήσει από το 2020 και  τις μειώσεις φορων στα φυσικά πρόσωπα, με τον πρώτο συντελεστή να πέφτει στο 17% και την μείωση της έκτακτης εισφοράς μέχρι να καταργηθεί πλήρως,  ενώ ο ΕΝΦΙΑ θα κιεωθεί και το 2020 κατά 8%.Ετσι  η συνολική μείωση μαζί με τη φετινή του 22% θα φτάσει το 30%.

«Περιμένουμε να ακούσουμε τα μέτρα για την ανάκαμψη της οικοδομικής δραστηριότητας και την μείωση της φορολογίας « τόνισε από την πλευρά του ο Πάρις Μπίλιας, πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας.   

Φέτος οι επιχειρήσεις θα φορολογηθούν με 24% και το 2021 με 20%.

«Αυτό το οποίο βλέπουμε από την πλευρά της ΝΔ είναι αυτή τη στιγμή μκιας διαπραγμάτευση της φυγομαχίας. Κι αυτό είναι πάρα πολύ  επώδυνο για την ελληνική οικονομία» σχολίασε ο εκπρόσωπος  Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top