Μήνυμα Πάιατ: Αδιαμφισβήτητη για τις ΗΠΑ η ελληνική κυριαρχία

«Δεν προβληματίζομαι για τους χάρτες»

Τζέφρι Πάιατ

Νέο μήνυμα υπέρ των ελληνικών θέσεων και κατά των προκλήσεων της Τουρκίας (με τελευταίο συμβάν τον χάρτη μπροστά στον οποίο φωτογραφήθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν  και στον οποίο το…  μισό Αιγαίο  εμφανίζεται να είναι τουρκικό),  έστειλε ο  πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι  Πάιατ, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019. 

Ξέφυγε ο Ερντογάν: Ποζάρει σε χάρτη με το μισό Αιγαίο στην Τουρκία

«Η ελληνική κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητη και αναγνωρίζεται σίγουρα από τις ΗΠΑ», δήλωσε ο κ. Πάιατ, για να προσθέσει ότο  «συνεπώς δεν θα προβληματιζόμουν ιδιαίτερα για τους χάρτες».

Προηγουμένως ο πρέσβης των ΗΠΑ είχε αναφερθεί με "νόημα" και στην επίσκεψή του στην Αστυπάλαια, που ως γνωστόν ανήκουν στα Δωδεκάνησα, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται σύμφωνα με τον τουρκικό χάρτη στην ελληνική επικράτεια! 

Στην προκλητική ενέργεια του Ερντογάν απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισήμανε ότι  «τα σύνορα των κρατών δεν καθορίζονται με όποιο χάρτη θέλει να ζωγραφίσει ο καθένας, αλλά βάσει του διεθνούς δικαίου».

Αυστηρό μήνυμα Δένδια σε Ερντογάν για τον χάρτη: Διεθνής ταραξίας η Τουρκία

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top