Το καλάθι του Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Ποια μέτρα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός

Νέες μειώσεις φόρων, μέτρα για τους χαμηλοσυνταξιούχους και αναπτυξιακά κίνητρα για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνει το καλάθι που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός και θα εξαγγείλει στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σαββατοκύριακο.

ΔΕΘ: Έρχονται νέες μειώσεις φόρων, εισφορών και μέτρα στήριξης συνταξιούχων

Την ίδια ώρα πάνω από 500 πολύχρωμα ελεφαντάκια έχουν κρεμαστεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης  όχι σε τυχαία διάταξη αλλα όλα κοιτούν την ΔΕΘ , για να φέρουν τύχη λένε οι διοργανωτές καθώς φέτος τιμώμενη χώρα είναι η Ινδία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΕΤΑΙΡΟΥΣ

Ο Πρωθυπουργός κάλεσε  τους κοινωνικούς εταίρους και ζήτησε οι επιχειρήσεις να φροντίσουν τους εργαζόμενους με αντάλλαγμα να τους μειώσει

ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΗΣ ΔΕΘ

Το καλάθι των φόρων περιλαμβάνει μείωση συντελεστή από το 28% στο 24% για το 2019 και στο 20% το 2020, αλλά  και μείωση για τον  φόρο στα μερίσματα από το 10 στο 5%.

Στα ακίνητα θα  ανασταλεί για 3 χρόνια : ο φόρος υπεραξίας και ο ΦΠΑ στην Οικοδομή ενώ θα θεσπιστεί έκπτωση 40% για ενεργειακή αναβάθμιση.

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑΣ  ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

«Είναι αυτή η συμφωνία αλήθειας, για την οποία είχα μιλήσεις πολλές φορές, όταν ήμουν ακόμα αρχηγός της Αντιπολίτευσης, και την οποία σας καλώ όλους, όλες και όλους, να την κάνουμε πράξη τώρα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύσκεψη με εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων.  

Κριτική άσκησε πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη με τους κοινωνικούς εταίρους, για την οποία υποστήριξε: «Η σημερινή συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων θα μπορούσε να έχει τίτλο "πώς να μιλάτε συνέχεια για την ανάπτυξη δίχως να λέτε τίποτα συγκεκριμένο"».

ΟΙ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΔΕΘ  

Στο καλάθι του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ περιλαμβάνεται και ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης των συνταξιούχων από το 2020 με προϋπολογισμό 1 δισ. ευρώ. 

Οι ασφαλιστικές εισφορές  εκτός της κύριας σύνταξης θα μειωθούν σταδιακά ως 5 μονάδες. ]Άμεσα θα δοθεί σε διαβούλευση  νέος αναπτυξιακός νόμος,   ενώ το σύνθημα της ΔΕΘ θα είναι ανάπτυξη για όλους.

CAPITAL CONTROLS:  ΠΛΗΡΗΣ ΑΡΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ

Με μια ανάρτηση ο Πρωθυπουργός χαιρέτισε και την πλήρη άρση των capital controls μετά από  τέσσερα χρόνια, τονίζοντας ότι η άρση των κεφαλαιακών ελέγχων  είναι αναγκαία συνθήκη για την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top