Οι 30 πρώτες μέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τα έκτακτα περιστατικά, τα νομοσχέδια και τα πρώτα μέτρα

Κυριάκος Μητσοτάκης

30 ημέρες από την ανάληψη καθηκόντων των υπουργών της σημερινής κυβέρνησης συμπληρώνονται σήμερα,  ενώ ένας μήνας συμπληρώθηκε χθες από το ορκωμοσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ως πρωθυπουργού, σε μια ημερομηνία που συνέπεσε με τη ψήφιση του τρίτου ήδη νόμου της νέας κυβέρνησης, στη Βουλή.         

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο - Κυβέρνηση για το άσυλο: «Ανομία Τέλος»

Όχι τυχαία, στο διυπουργικό νομοσχέδιο συμπεριλαμβανόταν συμπεριλαμβανόταν η  υλοποίηση της προεκλογικής δέσμευσης Μητσοτάκη, για αλλαγή του καθεστώτος του πανεπιστημιακού ασύλου, ενώ προηγήθηκε  η ψήφιση μιας σειράς ρυθμίσεων για καλύτερη λειτουργία του κράτους, 

Η νέα κυβέρνηση κλήθηκε ήδη να διαχειριστεί έκτακτες καταστάσεις  όπως η κακοκαιρία στη Χαλκιδική και ο σεισμός στη Δυτική Αττική.    

Μεγάλος σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Αθήνα  

Επίσης: 

-Προχώρησε στη στελέχωση των Γενικών Γραμματειών

-Έλαβε αποφάσεις για τους πυρόπληκτους στο Μάτι

-Λειτούργησε δοκιμαστικά τον αριθμό 112 στη Σύρο και μέχρι τέλος του χρόνου προγραμματίζει την πλήρη λειτουργία του,

-Ψήφισε στη Βουλή τρία νομοσχέδια: Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων, για το επιτελικό κράτος  και το διϋπουργικό νομοσχέδιο το οποίο περιελάμβανε διατάξεις για  το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ, τις ψηφιακές συντάξεις και τη διανομή των φαρμάκων για τους βαριά νοσούντες στο σπίτι.

Η κυβέρνηση δρομολόγησε επίσης: 

-Προσλήψεις στο χώρο της δημόσιας ασφάλειας

-Τη θέσπιση Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας 

-Την πλήρη και αυστηρή εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου –

-Τη μείωση του ΦΠΑ για την αγορά κράνους

-Την αναβάθμιση των λειτουργιών  του υπουργείου Οικονομικών για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Τέλος στις ουρές της ταλαιπωρίας σε εφορίες – υπηρεσίες

Κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της νέας κυβέρνησης  επίσης, η  Ελλάδα δανείστηκε από τις αγορές με επταετές ομόλογο 2,5 δισ. ευρώ με το ιστορικά χαμηλό επιτόκιο του 1,9%.

Ο πρωθυπουργός έχει μάλιστα επισκεφτεί τα περισσότερα Υπουργεία, πραγματοποίησε το πρώτο του ταξίδι εκτός συνόρων στην Κύπρο και προγραμματίζει να συναντηθεί με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο, να μιλήσει στην 74η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και να πραγματοποιήσει επίσημες επισκέψεις στη Γαλλία και την Ολλανδία.

Τέλος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τη συγκρότηση της επιτροπής «Ελλάδα 2021» η οποία θα συντονίσει τις εκδηλώσεις εορτασμού που θα γίνουν εντός και εκτός της χώρας, από την 25η Μαρτίου 2021 μέχρι το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top