Τέλος στις ουρές της ταλαιπωρίας σε εφορίες – υπηρεσίες

Αυτόματη ενημέρωση για γάμους, διαζύγια, θανάτους

Τέλος στο κυνήγι των δικαιολογητικών από υπηρεσία σε υπηρεσία, θέλουν να βάλουν το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, γλιτώνοντας τους πολίτες από τις ουρές της ταλαιπωρίας. Το "κλειδί" δεν είναι άλλο από την ηλεκτρονική διασύνδεση με άλλους φορείς του Δημοσίου... 

Εικόνες όπως της ουράς μπροστά στο γκισέ του Μητρώου των εφοριών, θα αποτελέσουν παρελθόν ως το τέλος του έτους. 

Οι εφορίες θα συνδεθούν με Ληξιαρχεία, Μητροπόλεις και το Μητρώο πολιτών του υπουργείου Εσωτερικών κι έτσι οι πολίτες δεν θα περιμένουν με τις ώρες για να δηλώσουν γάμους, διαζύγια, θανάτους, άδειες παραμονής. 

Έρχεται η ψηφιακή σύνταξη – Τι θα γίνει με ΑΜΚΑ και δημοτολόγιο

ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ

Από τα δεσμά της γραφειοκρατίας γλιτώνουν και οι επιχειρήσεις, αφού από τη σύνδεση με το Γενικό Εμπορικό Μητρώο, οι εφορίες θα ενημερώνονται απευθείας για ενάρξεις, διακοπές, αλλαγές στη μετοχική σύνθεση των εταιριών. 

ΔΙΕΥΡΥΝΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΟΜΠΡΕΛΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ

Ήδη, η σύνδεση με την αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας, γλίτωσε χιλιάδες φορολογούμενους από την ταλαιπωρία να τρέχουν προκειμένου να ενημερώσουν για την έκδοση, αντικατάσταση, απώλεια ή επανέκδοση ταυτότητας, ενώ ακόμα και όσοι καλούνται για έλεγχο δεν χρειάζεται να υποστούν και την... τιμωρία της πολύωρης αναμονής, αφού πηγαίνουν με «καρτελάκι», κατόπιν ραντεβού. 

Ο ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΟΦΕΙΛΕΤΕΣ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΩΣ 1 ΕΥΡΩ!

Κι ενώ το υπουργείο Οικονομικών δείχνει αποφασισμένο να χαλιναγωγήσει το τέρας της γραφειοκρατίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι εκεί που τελειώνει η λογική αρχίζει η εφορία. 

 Η λίστα όσων έχουν οφειλές αριθμεί 3.750.195 φορολογούμενους. Ωστόσο, οι 367.253 από αυτούς χρωστάνε λιγότερα από 1 ευρώ, πιθανότατα από μικρολάθη στις πληρωμές δόσεων.  

Ο ένας στους δέκα οφειλέτες χρωστά στην εφορία μέχρι… ένα ευρώ!

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top