Η Αθήνα «απαντά» στην Άγκυρα: Ενεργειακή Σύνοδος με συμμετοχή των ΗΠΑ

Με συμμετοχή της Κύπρου και του Ισραήλ

Εξέδρα πετρελαίου σε θάλασσα

Στην Αθήνα, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πρωτεύουσας, γίνεται σήμερα η πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ, στον απόηχο των τουρκικών προκλήσεων.

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι:

-    πρώτον, να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στη διάσκεψη

-    δεύτερον, να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους. Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξής τους σε τετραμερές επίπεδο.

Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό αερίου East Med.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα υποδεχθεί τον κ. Γιώργο Λακκοτρύπη, υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου, τον κ. Γιουβάλ Στάινιτζ, υπουργό Ενέργειας και Υδατικών Πόρων του Ισραήλ και τον κ. Φράνσις Φάνον, υφυπουργό Εξωτερικών για ενεργειακούς πόρους των ΗΠΑ.

«Είναι η δεύτερη επίσκεψή μου στην Ελλάδα και αυτό υπογραμμίζει τον κρίσιμο ρόλο των διμερών σχέσεων και τον αυξανόμενο ρόλο που παίζει η Ελλάδα ως ενεργειακός κόμβος για την περιοχή», τόνισε ο κ. Φάνον ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα κάνει πολλά για τη διαφοροποίηση του ενεργειακού της μείγματος και την αύξηση της ενεργειακής της ασφάλειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top