Πρώτο «καμπανάκι» από Κομισιόν στη νέα κυβέρνηση

Η «κρυφή» έκθεση που δείχνει… κίτρινη κάρτα για τις εξαγγελίες

Το κτίριο της Κομισιόν

Την πρώτη κίτρινη κάρτα στη νέα κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τα τεχνικά κλιμάκια της Κομισιόν συνεχίζουν να επεξεργάζονται τις εξαγγελίες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και επικαιροποιούν την έκθεση της Κομισιόν για την Ελλάδα.

Η αρχική αναφορά ήταν θετική και έκανε λόγο για πλήρη δέσμευση ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει τους στόχους του προγράμματος. Ωστόσο, οι εξαγγελίες με τα μέτρα της νέας κυβέρνησης, για τα οποία δεν είναι ενήμερη η Κομισιόν, έχουν αλλάξει τα δεδομένα.

«Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή 100% αξιόπιστα και αναλυτικά στοιχεία ώστε να αξιολογηθεί και να ποσοτικοποιηθεί το πακέτο μέτρων της νέας κυβέρνησης», αναφέρει η επικαιροποιημένη έκθεση, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.

Ανάμεσα σε όσα αναφέρει είναι:

1. Αναμένουμε να δούμε τα αντίμετρα, που δεσμεύθηκε η κυβέρνηση ότι θα παρουσιάσει για να καλύψει αποκλίσεις.

2. Ο στόχος του 2019 ίσως μπορεί να επιτευχθεί, όμως, βάσει των εξαγγελιών και των όποιων στοιχείων που έχουν συλλέξει τα τεχνικά κλιμάκια, οι στόχοι για το 2020 τίθενται εν αμφιβόλω.

3. Τα στοιχεία για την συλλογή εσόδων είναι ασαφή. Οι δαπάνες θεωρείται ότι θα έχουν αξιοσημείωτη επίπτωση (considerable effect) στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2020.

Παράλληλα, σημειώνει πως πρέπει να υπάρξει πιο στενή παρακολούθηση στην επόμενη αξιολόγηση του προγράμματος τον Σεπτέμβριο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top