Με μεγάλη πλειοψηφία περνούν οι μειώσεις των φόρων

120 δόσεις: Τέλος οι κατασχέσεις για όσους ενταχθούν στη ρύθμιση

Με ευρύτατη πλειοψηφία αναμένεται να περάσει από τη Βουλή το νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων που έφερε η κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο επί της αρχής, διαφωνώντας σε επιμέρους άρθρα. Υπέρ θα ψηφίσουν, επίσης, το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών», ενώ το ΜέΡΑ25 θα ψηφίσει «όχι».

Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ολομέλεια στις 18.30, δίνοντας έμφαση στις πρώτες μειώσεις φόρων αλλά και τη νέα βελτιωμένη ρύθμιση για τις 120 δόσεις, που θα δώσει «ανάσα» σε χιλιάδες επιχειρήσεις που χρωστούν στο Δημόσιο, ενώ θα βάλει φρένο στις κατασχέσεις.

Ψηφίζεται σήμερα το νομοσχέδιο με τις μειώσεις φόρων – Τι προβλέπει

Όσον αφορά τον ΕΝΦΙΑ, ο κ. Μητσοτάκης, θα πει ότι η άμεση μείωσή του είναι μία ηχηρή απάντηση σε όσους όχι μόνο υπόσχονταν να τον καταργήσουν, αλλά τον αύξησαν.
 
«Οι διατάξεις, που έρχονται σήμερα στον ΕΝΦΙΑ διανέμονται ισότιμα σε όλους τους πολίτες», είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, κατηγορώντας την προηγούμενη κυβέρνηση για «ψευδεπίγραφη ταξική πολιτική» στη φορολογία.

Η βουλευτής και πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου είπε πως η κυβέρνηση μεροληπτεί υπέρ της μεγάλης περιουσίας και πως «δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται μια περιουσία των 80.000 ευρώ με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζεται μια του 1 εκατομμυρίου ευρώ».

«Δε συμμερίζομαι την αισιοδοξία της κυβέρνησης για τη μονιμότητα των φορολογικών ελαφρύνσεων. Είναι άλλο να προκρίνεις σχήματα καλύτερης διακυβέρνησης και άλλο η συνολική στρατηγική για τη χώρα», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης.

«Οι περιορισμένες βελτιώσεις είναι ρυθμίσεις-κοροϊδία» είπε ο βουλευτής του ΚΕΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τροπολογία, που κατέθεσε το κόμμα του, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε πρώτη και δεύτερη κατοικία.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης χαρακρήρισε τον ΕΝΦΙΑ ως μέτρο με «βαθιά ταξικότητα», ενώ είπε πως παρά την ψήφο του κόμματός του για τις 120 δόσεις, υπάρχει και εδώ «βαθύ ταξικό πρόσημο».

«Φτιάξατε ένα τέρας, που αντί να το σκοτώσετε για να μην υποφέρει ο Έλληνας, λέτε ότι θα μας μαστιγώνει λιγότερο», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Ο  πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε και στην εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, λέγοντας πως θα υπάρξει μεγάλη ανεργία στην εστίαση και πως πρέπει να δοθεί η επιλογή σε κάθε μαγαζί για το εάν θα επιτρέπει ή όχι το κάπνισμα.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top