Πρώτη μάχη Μητσοτάκη - Τσίπρα στη Βουλή

Με ομιλία του πρωθυπουργού ξεκινούν οι προγραμματικές δηλώσεις

Το πρώτο μπράντ ντε φερ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα θα έχουμε σήμερα στην Βουλή. Οι προγραμματικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν με την ομιλία του πρωθυπουργού στις 7, θα ακολουθήσουν οι ομιλίες έξι βουλευτών και αμέσως μετά θα πάρουν το λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, με πρώτο φυσικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Μέσα στον Αύγουστου θα έχουν ψηφιστεί τα πρώτα νομοσχέδια 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναπτύξει τα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος  για τη  δημόσια διοίκηση, την οικονομία, τις επενδύσεις, την εργασία και τις φοροελαφρύνσεις που θα περιλαμβάνονται στα νομοσχέδια  που θα έρθουν στη βουλή μέσα στον Αύγουστο. 

Τι θα γίνει με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας,  υπογράμμισε τη δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ σε δύο φάσεις με πληρωμή του σε 20% τον πρώτο χρόνο και 10% τον δεύτερο.

Καυτή πατάτα για την κυβέρνηση η ΔΕΗ 

Το επόμενο τριήμερο αναμένεται να συγκρουστούν στη Βουλή  κυβέρνηση και αντιπολίτευση  για όλα τα μείζονα θέματα, όπως το καυτό ζήτημα της ΔΕΗ. 

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, χαρακτήρισε το σχέδιο σωτηρίας για τη ΔΕΗ «πολυπαραγοντικό», σημειώνοντας πως θα χρειαστούν μήνες για την εφαρμογή του σχεδίου.

Ο κ Χατζηδάκης τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, να ανησυχούν.

Τη Δευτέρα η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση 

Η διαδικασία των προγραμματικών δηλώσεων  θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top