Μητσοτάκης: Μας περιμένει πολλή δουλειά σε μία δύσκολη τετραετία

Η αναφορά στον πατέρα του – Καταχειροκροτήθηκε από την ΚΟ

«Δουλεύουμε περισσότερο, μιλάμε λιγότερο» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην πρώτη, πανηγυρική, συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) της Νέας Δημοκρατίας.

«Η ΝΔ του 2019 διαθέτει 158 βουλευτές. Πρόκειται για μια αυτοδύναμη πλειοψηφία, μία από τις ισχυρότερες που είχαμε στη Βουλή τις τελευταίες δεκαετίες. Εξήντα δύο στελέχη μας εκλέγονται για πρώτη φορά, ενώ δεκαεννέα συνάδελφοί μας είναι 30άρηδες. Σηματοδοτούν την ανανέωση μας. Σίγουρα θα θέλαμε περισσότερες γυναίκες και θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση»», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μας περιμένει πολλή δουλειά σε μία δύσκολη, αλλά γεμάτη ευκαιρίες τετραετία», είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «στόχος μας είναι η νέα Βουλή να γίνει η καλύτερη της μεταπολίτευσης». Συνεχίζοντας, ζήτησε από τους βουλευτές του κόμματος να κάνουν ουσιαστικές δημόσιες παρεμβάσεις και «να αποπνέουν πολιτικό ήθος». Μάλιστα, είπε με νόημα πως «η μάχη κατά του λαϊκισμού δεν έχει κριθεί, θα συνεχιστεί».

FAZ: Ελάχιστοι πιστεύουν πια σε θαυματοποιούς στην Ελλάδα

«Το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής θα είναι οι δύο φάροι στη δράση σας. Κανόνας μας οι κανόνες», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, ξεκαθαρίζοντας πως οι βουλευτές της ΝΔ πρέπει να δίνουν και θα δίνουν δημιουργικό παρών στην Ολομέλεια και τις επιτροπές. «Να μην ανεχθούμε κενά έδρανα στο Κοινοβούλιο» , σημείωσε.

Νέος Πρόεδρος της Βουλής ο Τασούλας με απίστευτο ρεκόρ 283 ψήφων

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον Κώστα Τασούλα για την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Βουλής και είπε πως θα ήθελε «να βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες στιγμές στο Κοινοβούλιο».

Η αναφορά στον πατέρα του – Καταχειροκροτήθηκε από την ΚΟ

Ο πρωθυπουργός λίγο πριν το τέλος της ομιλία τους θυμήθηκε μια φράση του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

«Μου έλεγε πώς πάντα στο Κοινοβούλιο, όταν ακούς προσεκτικά, θα μάθεις κάτι. Από οποιονδήποτε ομιλητή», είπε, με τους 158 βουλευτές να τον χειροκροτούν θερμά.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής μέσα από 25 «κλικ»

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Σταύρο Καλαφάτη, τον οποίο πρότεινε για γραμματέα της «γαλάζιας» ΚΟ.

«Προτείνω να εκλέξουμε ως γραμματέα της ΚΟ τον Σταύρο Καλαφάτη. Σας καλώ να τον ψηφίσετε. Να μην του κάνετε τη ζωή υπερβολικά δύσκολη», είπε με χιούμορ, κάνοντας τους βουλευτές του να γελάσουν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top