Κουμουτσάκος στο Star: «Θα επισπευστεί η διαδικασία ασύλου»

Αυξήθηκαν κατακόρυφα τα αιτήματα

Το «κλειδί» για να μην εγκλωβίζονται χιλιάδες μετανάστες στα νησιά μας και την ηπειρωτική χώρα είναι η επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης ασύλου. 

Τα αιτήματα στην υπηρεσία Ασύλου αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο χρόνο με τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 11.400 αιτήματα ασύλου που είχε η υπηρεσία το 2015, έφτασαν τα 67.000 το 2018. Από αυτά μάλιστα 15.805 άτομα πήραν τελικά άσυλο. 

Σε 65.000 υπολογίζονται σήμερα οι μετανάστες και οι πρόσφυγες, που φιλοξενούνται είτε σε διαμερίσματα και σε ξενοδοχεία, είτε στοιβαγμένοι στα δεκάδες Hot Spot των νησιών και της ηπειρωτικής χώρας. 

Εκατοντάδες μετανάστες που μένουν στην Αττική πηγαίνουν καθημερινά στην κεντρική υπηρεσία ασύλου στη λεωφόρο Κατεχάκη. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος, αποκάλυψε ότι
θα επισπευστεί η διαδικασία χορήγησης ασύλου. 

«Χρειαζόμαστε νομοθεσία γι΄αυτό, την οποία έχουμε έτοιμη έως τέλος της χρονιάς ή αρχές της επόμενης. Χρειάζεται επίσης ενίσχυση του προσωπικού. Αυτό θα ελαφρύνει την χώρα και τα νησιά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top