Μίλησε στο τηλέφωνο με Τραμπ και Μέι ο Μητσοτάκης

Δέσμευσή τους η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων

Τραμπ Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το βράδυ της Τρίτης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος τον συνεχάρη για τη νίκη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης είπε στον Αμερικανό πρόεδρο πως προτεραιότητα της νέας ελληνικής κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η τόνωση των επενδύσεων. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος απάντησε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι αυτοί ήταν και οι δικοί του στόχοι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν για την ανάγκη συνέχισης και εμβάθυνσης των εξαιρετικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μάικ Πενς.

Ο κ. Πενς τηλεφώνησε στον κ. Μητσοτάκη και συνομίλησαν για 20 λεπτά για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο, σε μία κρίσιμη συγκυρία, όπου η Τουρκία κλιμακώνει τις προκλήσεις της, ενώ η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα εξαιτίας της επικείμενης απόκτησης του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Πενς επιβεβαίωσαν βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, ειδικά δεδομένου πως οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.

Συγχαρητήριο τηλεφώνημα Μέι σε Μητσοτάκη

Τα συγχαρητήριά της για την εκλογή του έδωσε χθες τηλεφωνικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η Τερέζα Μέι. 

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ευχήθηκε καλή επιτυχία στον επικεφαλής της ελληνικής κυβέρνησης. 

Στη διάρκεια του σύντομου τηλεφωνήματος συζητήθηκαν μεταξύ άλλων οι εξελίξεις στην Νοτιανατολική Μεσόγειο και ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top