Αυτό είναι το σχέδιο Χρυσοχοΐδη για να «καθαρίσει» τα Εξάρχεια

Για τέταρτη φορά υπουργός στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Αυτός που θα κληθεί να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας και τα Εξάρχεια, είναι ένας γνώριμος από τα παλιά για τους αστυνομικούς, ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. 

Αυτοί είναι οι υπουργοί της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ως  υπουργός Δημόσιας Τάξης, παλαιότερα, είχε εξαρθρώσει την 17η  Νοέμβρη, ενώ αναλαμβάνει Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τέταρτη φορά, έχοντας ως στενό συνεργάτη ως υφυπουργό τον Λευτέρη Οικονόμου, όπως και στο παρελθόν, όταν ο τελευταίος υπηρετούσε σε κορυφαίες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. ως αξιωματικός της.   

Μία από τις στιγμές που σημάδεψαν την πολιτική του καριέρα ήταν το 2010, όταν ενώ ήταν Υπουργός, είχε χάσει τη ζωή του από παγιδευμένο φάκελο που προοριζόταν για τον ίδιο, ο υπασπιστής του Γιώργος Βασιλάκης.          

Όπως μετέδωσε ο αστυνομικός συντάκτης του Star  Βάιος Σύρρος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ήδη έτοιμο σχέδιο επιχειρησιακής  δράσης για τα Εξάρχεια, με την περιοχή να τίθεται σε αστυνομικό κλοιό, με έντονη παρουσία των αρχών ασφαλείας για όσον χρόνο χρειαστεί και εφόδους σε σπίτια για τον εντοπισμό διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, αλλά και των καταφυγίων των «μπαχαλάκηδων». 

Ερωτηματικό αποτελεί πάντως το τι θα γίνει με τη σημερινή ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.  Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες φέρεται να έχει ζητηθεί ήδη η παραίτηση του Αρχηγού της, αλλά  άλλες πηγές το διαψεύδεουν και οι όποιες αλλαγές θα γίνουν με τις τακτικές κρίσεις.                      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top