Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - Στο Μαξίμου με την Μπέτυ Μπαζιάνα ο Τσίπρας

«Αφήνει μία παρακαταθήκη που θα υπερασπιστεί με μαχητικότητα»

Στο Μαξίμου έφτασε μισή ώρα πριν τις 19:00 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τη σύντροφό του, Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθήσει από εκεί τα Exit Poll, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.

Αρκετά στελέχη βρίσκονται εντός του κομματικού «στρατοπέδου» με επικεφαλής τον Πάνο Σκουρλέτη, ενώ αναμένεται να υπάρξει και μεταξύ τους σύσκεψη ώστε να διαμορφώσουν τη «γραμμή» του κόμματος.

Exit Poll: Αυτοδυναμία για τη ΝΔ – Προβάδισμα 11,5 μονάδων

Δείτε στο video τη στιγμή της άφιξης του Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα

Η πρώτη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ μετά τα αποτελέσματα του exit poll

Το πρώτο σχόλιο από κομματικές πηγές του κόμματος είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φέρεται να κερδίζει σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τον ισχυρό πόλο και ένα ισχυρό ποσοστό που τον καθιστά τον δεύτερο προοδευτικό πόλο.

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στα πρώτα αποτελέσματα του κοινού exit poll για τις βουλευτικές εκλογές, που μεταδόθηκε με το κλείσιμο της κάλπης, είναι στις 11,5 μονάδες.

Ειδικότερα, στο 80% των αποτελεσμάτων του exit poll τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: 

ΝΔ: 38% έως 42% 

ΣΥΡΙΖΑ: 26,5% έως 30,5% 

Τρίτο κόμμα είναι το Κίνημα Αλλαγής, ενώ πολύ πιθανόν η Βουλή να είναι επτακομματική, καθώς δίνουν μάχη για να πιάσουν ποσοστό άνω του 3% η Ελληνική Λύση, το ΜέΡΑ25, αλλά και η Χρυσή Αυγή.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι το κόμμα αφήνει μία παρακαταθήκη την οποία θα υπερασπιστεί με μαχητικότητα και ότι σέβεται τη λαϊκή ετυμηγορία. 

Πολλά κυβερνητικά στελέχη που προφανώς και ήξεραν τα exit polls, τόνισαν πως είναι μία ήττα, αλλά δεν είναι μία ταπεινωτική ήττα, καθώς πολλοί θα ήθελαν να δουν ένα ΣΥΡΙΖΑ εξαϋλωμένο.

Τέλος, πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνει ένα ισχυρό ποσοστό που τον καθιστά έναν προοδευτικό πόλο. Πάνω σε αυτό θα λειτουργήσει ως αντιπολίτευση και θα σταθεί ως ανάχωμα  απέναντι στις αντιλαϊκές και αντικοινωνικές επιθέσεις που έρχονται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top