Παυλόπουλος: Μέρα του πολίτη και της λαϊκής ετυμηγορίας

Τι δήλωσαν πολιτικοί αρχηγοί και πρώην πρωθυπουργοί αφού ψήφισαν

To εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν εκτός από τον  Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι πρόεδροι των άλλων  κομμάτων, όπως και  πρώην πρωθυπουργοί.   

Τσίπρας: Καλώ τους νέους σε μεγάλη ανατροπή

Μητσοτάκης: Αύριο ξημερώνει μια καλύτερη μέρα

«Οι δηλώσεις περιττεύουν σήμερα, είναι η ημέρα του πολίτη και της λαϊκής ετυμηγορίας, δήλωσε λακωνικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 3ο-4ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού.

Γεννηματά: Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο 

«Σήμερα η λογική επιστρέφει στον τόπο, με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, από το 6ο δημοτικό σχολείο Αγίου Δημητρίου,  όπου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα.

«Ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής είναι η κρίσιμη ψήφος για τα λαϊκά συμφέροντα και για την πολιτική σταθερότητα. Είμαστε περήφανοι για την προοδευτική μας ταυτότητα. Ήταν, είναι και θα είναι πολύτιμη για την Ελλάδα» πρόσθεσε  η κα Γεννηματά.

Κουτσούμπας: Να είμαστε δυνατοί την επόμενη ημέρα  

Στο Χαϊδάρι ψήφισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  Ο κ. Κουτσούμπας δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος; «Σήμερα ψηφίζουμε για να είμαστε πιο δυνατοί την επόμενη μέρα, να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, την αλήθεια για να ανοίξουμε τον δρόμο για ένα πιο φωτεινό μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Λεβέντης: Ορφανή θα είναι η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων

Στην Αθήνα ψήφισε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Είναι λάθος να δοθεί αυτοδυναμία στον Κυριάκο Μητσοτάκη κι η Ένωση Κεντρώων είναι εμπόδιο. Ξυπνώντας σήμερα είδα ένα όνειρο. Ότι θα κάνουν κυβέρνηση μαζί η Φώφη Γεννηματά κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτή η κυβέρνηση θα είναι το βράδυ. Ό,τι ήταν ο Πάνος Καμμένος για τον Τσίπρα θα είναι η Φώφη Γεννηματά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Ο κ. Λεβέντης συμπλήρωσε:  «Για αυτό θέλω η νεολαία να πάει στην κάλπη και να δώσει μια ισχυρή Ένωση Κεντρώων γιατί η Βουλή χωρίς την Ένωση Κεντρώων θα είναι ορφανή».

Η ψήφος των  πρώην πρωθυπουργών 

Στο 364ο εκλογικό τμήμα, στον Αγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης  ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Έξω από το εκλογικό τμήμα τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα υποψήφιοι βουλευτές, δήμαρχοι και κομματικά στελέχη της ΝΔ.Ο κ. Καραμανλής αντάλλαξε χειραψίες με πολίτες που εκείνη την ώρα πήγαιναν να ψηφίσουν, φωτογραφήθηκε με όσους του το ζήτησαν, ευχήθηκε " καλή δύναμη" στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και αποχώρησε χωρίς να κάνει δήλωση. Στα αξιοσημείωτα και ότι μία γυναίκα έσπευσε να του... φιλήσει το χέρι!  

Στην Πύλο άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς.

«Ενωμένοι από αύριο να ξαναχτίσουμε την Ελλάδα της δημιουργίας, της ανάπτυξης, της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας. Το χαμόγελο επιστρέφει» δήλωσε κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ψήφισε στο 26ο δημοτικό σχολείο Πάτρας στις 11 το πρωί, μετά από ένα αλαλούμ για το εκλογικό τμήμα στο οποίο τελικά ψηφίζει!
 

Κλειστό το εκλογικό κέντρο που θα ψήφιζε ο Γιώργος Παπανδρέου!

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε  ότι «ψηφίζουμε για να τιμήσουμε την δημοκρατική παράδοση της Αχαΐας, να τιμήσουμε αγώνες για τη Δημοκρατία γενεών, ψηφίζουμε για την ελπίδα, για όσους δεν θέλουν να δούνε την Ελλάδα βαμμένη στο μπλε της συντήρησης, αλλά ούτε και μια χώρα όπου η αριστερά έχει συγκατοικήσει με την συντήρηση ή έχει και συντηρητικές πρακτικές όπως αποδείχθηκε. Ψηφίζουμε για την δύναμη της αλλαγής, αυτό που χρειάζεται η χώρα. Μια δύναμη που όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε και που είναι πολύ σημαντικό για τον μέλλον, το αύριο της Ελλάδας. Γι' αυτό και είναι σημαντική η ψήφος, είναι ψήφος αλλαγής».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top