Ρουσόπουλος: Θέλουμε αυτοδυναμία για να δει ο κόσμος άμεσα αποτελέσματα

Πώς σχολίασε την πρόσφατη "επίθεση" Τσίπρα στον Κ.Καραμανλή

Την εκτίμηση ότι  η ΝΔ θα επιτύχει την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εξέφρασε ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Ο ίδιος επεσήμανε ότι καταλήγει συμπέρασμα όχι μόνο από τις δημοσκοπήσεις αλλά και από το αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Εμείς κάνουμε έκκληση να πάει ο κόσμος να ψηφίσει. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Η αποχή δημιουργεί ζητήματα, αλλάζει τις ισορροπίες. Εμείς θέλουμε την επόμενη μέρα να υπάρχει μια ισχυρή αυτοδυναμία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι είναι πολύ σημαντικό μια ισχυρή κυβέρνηση να βγάλει μια καθαρή 4ετία, λόγω της αλλαγής του Συντάγματος.

Ερωτηθείς γιατί να μην σχηματισθεί μια κυβέρνηση συνεργασίας,  ο κ.Ρουσόπουλος απάντησε: «εμείς όταν λέμε “είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος” το εννοούμε. Το Σύνταγμα αυτό προβλέπει. Σε κάθε περίπτωση η συνεργασία δε θα μπορούσε να είναι με ένα κόμμα μικρότερο, το οποίο θα μας έδινε το κλειδί όποτε ήθελε. Να είμαστε δηλαδή όμηροι ενός μικρού κόμματος για να κάνουμε πράξη το πρόγραμμά μας».

«Η εκτίμηση μας είναι ότι θα έχουμε αυτοδυναμία. Πρέπει να υπάρχει ισχυρή αυτοδυναμία. Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει την επόμενη μέρα αποτελέσματα. Έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες, παρότι οι δεσμεύσεις μας δεν είναι σαν τις υποσχέσεις του κ.Τσίπρα στο παρελθόν. Πρέπει να γυρίσει ο κοινός νους στην πολιτική»

Σε ερώτηση για το αν υπάρχουν αστερίσκοι στο πρόγραμμα της ΝΔ, ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος απάντησε: «πρώτον είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτά που λέμε και δεύτερον έχει σημασία η εμπιστοσύνη που θα μας δείξει ο κόσμος όχι μόνο στις κάλπες αλλά και τους επόμενους μήνες».

Ο κ.Ρουσόπουλος επανέλαβε ότι οι φορολογικοί συντελεστές θα μειωθούν  και ότι με πίστωση χρόνου θα εφαρμοστούν όσα έχει συμπεριλάβει η Νέα Δημοκρατία στο πρόγραμμά της.

«Άκομψο και άτεχνο προπαγανδιστικό τρόπο να διώξει κάποιους ψηφοφόρους από τη ΝΔ» χαρακτήρισε την επίθεση του Αλέξη Τσίπρα στον Κώστα Καραμανλή, αναφερόμενος στο έγγραφο που δημοσιοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το οποίο η τότε κυβέρνηση είχε δεχτεί διπλή ονομασία για το Μακεδονικό. «Αν είχαμε συμφωνήσει το 2005, θα έπρεπε να είχε κλείσει το θέμα από τότε. Εμείς δε χρησιμοποιήσαμε το Μακεδονικό για εσωκομματική ή εσωτερική πολιτική χρήση και σεβαστήκαμε τις εθνικές επιλογές» επεσήμανε και υπογράμμισε ότι «στη διπλωματία συζητάς τα πάντα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top