Ρουσόπουλος: Επιστρέφω για να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα

«Δύσκολο στοίχημα η επάνοδος μετά από 10 χρόνια απουσίας στην πολιτική»

«Επιστρέφω για να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα» είπε ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, όπου έγινε δεκτός με το αγαπημένο του τραγούδι, το «Αύρα» του Δημήτρη Παναγόπουλου.

Όπως εξήγησε ο υποψήφιος βουλευτής στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, «το να είσαι στην πολιτική μόνο για να εκλεγείς, δεν έχει καμία σημασία για εμένα. Δεν είχα ανάγκη ούτε τη δημοσιότητα, ούτε κάτι άλλο».

«Αυτό που έχω ανάγκη είναι η χαρά που σου δίνει όταν ολοκληρώνεις ένα έργο», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος, προσθέτοντας ότι σε πιο προσωπικό επίπεδο τον ενδιαφέρει και η ηθική δικαίωση μετά τη λάσπη και τις κατηγορίες που αντιμετώπισε για την υπόθεση του Βατοπεδίου: «Γιατί η ηθική δικαίωση έρχεται και από τη Δικαιοσύνη και τους πολιτικούς αντιπάλους, αλλά κυρίως έρχεται από τον λαό».

Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως η επάνοδος στην πολιτική «μετά από 10 χρόνια, είναι ένα στοίχημα δύσκολο».

«Η συνάντηση με τον κόσμο όλη αυτή την περίοδο ήταν κάτι εκπληκτικό»

Αναφερόμενος στην προεκλογική περίοδο, που ολοκληρώνεται σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο κ. Ρουσόπουλος ξεκίνησε με ένα αστείο: «Θέλω να προτείνω τη δίαιτα του υποψηφίου. Ξεκίνησα 94 κιλά και τώρα είμαι 88» 

Όπως είπε, η συνάντηση με τον κόσμο όλη αυτή την περίοδο, σε σπίτια, πλατείες και καφετέριες, «ήταν κάτι το εκπληκτικό».

«Αυτό που, συνήθως, τους έλεγα ήταν “ίσως με ξέρετε από την τηλεόραση αλλά εγώ θέλω να με γνωρίσετε”. Δεν καθόμουν δέκα λεπτά, καθόμουν δύο ώρες και τους έλεγα τα πάντα; Πώς ξεκίνησα, τι έκανα πριν μπω στην πολιτική, τι έκανα αφού πολιτεύτηκα, αλλά και τι έκανα όταν σταμάτησα».

Όπως είπε, γνώμη του είναι πως πριν πολιτευτεί κανείς θα πρέπει να έχει εργαστεί στη ζωή του και πως «στην πολιτική πρέπει να μπαίνουν άνθρωποι, που δεν έχουν ανάγκη την πολιτική».

Από την επαφή με τον κόσμο, κατάλαβε ότι τα προβλήματα που τον απασχολούν είναι η ασφάλεια της καθημερινότητας, η οικονομία, αλλά και τα θέμα των επιχειρήσεων

Το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου

Μιλώντας για το μυστικό ενός πετυχημένου γάμου, καθώς είναι 30 χρόνια μαζί με τη διευθύντρια ειδήσεων του STAR, Μάρα Ζαχαρέα, με την οποία έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ο κ. Ρουσόπουλος είπε γελώντας: «εγώ απουσιάζω συχνά σε ταξίδια και η Μάρα δουλεύει πολύ»!

Συνεχίζοντας, είπε πως το μυστικό δεν είναι καν… μυστικό, είναι η αγάπη: «Η καθημερινότητα πάντα δημιουργεί τριβές. Όταν όμως υπάρχει αγάπη, όλα ξεπερνιούνται». 

Μάλιστα, θυμήθηκε την πρώτη του γνωριμία με την κυρία Ζαχαρέα, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, επί Προεδρίας Χρήστου Σαρτζετάκη. «Είχα μόλις βγει από το Μέγαρο, έχοντας πληροφορίες για το ρεπορτάζ, και η Μάρα, που Tότε ξεκινούσε τη δημοσιογραφία, με ρωτούσε  “και εσύ που το ξέρεις αυτό” και “εσύ που το ξέρεις το άλλο”. Και άρχισα να λέω “ποια είναι αυτή;”».

«Η δύσκολη περίοδο με ωρίμασε»

Ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως η δύσκολη περίοδος, που πέρασε ο ίδιος και η οικογένειά του, κατά το διάστημα των άδικων επιθέσεων που δέχθηκε, τον ωρίμασε.

«Χαίρομαι που βλέπω στα μάτια του κόσμου, αυτό που -εγώ αποκαλώ- ηθική δικαίωση. Στη χθεσινή εκδήλωση της ΝΔ στο Θησείο, έκανα μετά το τέλος της, μία ώρα για να πάω 500 μέτρα έως το αυτοκίνητο. Με σταματούσαν συνέχεια άνθρωποι για να πουν “πόσο αδικήθηκες”», είπε ο υποψήφιος βουλευτής.

«Αυτό που πιστεύω ότι πρέπει να γίνει τώρα είναι να εμπνεύσουμε τους νέους ότι αυτή η πατρίδα μπορεί να πάει καλύτερα και πως μπορούμε να φτιάξουμε εδώ το καλύτερο μέλλον που αναζητούν», είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top