Επιστολή Ελλήνων του εξωτερικού σε Τσίπρα για τη μη ψήφο: Μας εξαπατήσατε

«Ζητήσαμε την αναγνώριση του ενός αυτονόητου δικαιώματός μας»

Ψηφοδέλτια σε χέρι

«Νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι» λένε σε επιστολής τους προς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, Έλληνες του εξωτερικού, σχετικά με τη χορήγηση του δικαιώματος ψήφου στις εθνικής εκλογές τς 7ης Ιουλίου.

«Ζητήσαμε την αναγνώριση του ενός αυτονόητου δικαιώματός μας, να μας επιτραπεί να ψηφίσουμε σε αυτές τις εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής μας», αναφέρουν στην επιστολή τους, σημειώνοντας πως η σημερινή νομοθεσία δημιουργεί άδικες συνθήκες για τη μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων, που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό.

Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη: Η μεγάλη ανατροπή έχει αρχίσει

«Η κυβέρνησή σας είχε δεσμευτεί ότι θα φέρει σχέδιο νόμου έως τα τέλη Ιανουαρίου. Δεν τηρήσατε τη δέσμευσή σας και νιώθουμε δικαίως εξαπατημένοι. Ήταν στο χέρι σας να δώσετε δικαίωμα ψήφου για όλους τους Έλληνες του εξωτερικού από τον τόπο διαμονής τους. Χωρίς δικαιολογίες, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς παραθυράκια. Αυτό ήταν πραγματικά δίκαιο. Και δεν το κάνατε πράξη», αναφέρουν.

Όπως έχει ενημερώσει το υπουργείο Εσωτερικών, «δεν υπάρχει δυνατότητα για άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος» στους Έλληνες πολίτες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Τσίπρας: Ζητάω από τον λαό μια νέα ευκαιρία - Τώρα θα έχω λυμένα χέρια

Βάσει του νόμου, απαλλάσσονται αιτιολογημένα από τη συμμετοχή στις βουλευτικές εκλογές του 2019.

Την επιστολή υπογράφουν η Ελληνική Κοινότητα Βρυξελλών, η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Γερμανίας, η Ελληνική Κοινότητα Άμστερνταμ και περιχώρων, ο Σύλλογος Ελλήνων Φοιτητών Κύπρου, η Ελληνική Κοινότητα Μάλτας, η Ελληνική Κοινότητα Νορβηγίας και η Ελληνική Κοινότητα Ισλανδίας.

Επιστολή Ελλήνων εξωτερικού σε Τσίπρα

Η επιστολή ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού στον Αλέξη Τσίπρα για τη μη χορήγηση δικαιώματος ψήφου στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top