Μητσοτάκης στον ΣΕΒ: Θέλουμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας

Τι ανέφερε για τη μείωση στους φορολογικούς συντελεστές

Κυριάκος Μητσοτάκης ΣΕΒ

Το δίλημμα των εκλογών έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. «Η Ελλάδα δεν εχει την πολυτέλεια για περιπέτειες.  Χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση για γρήγορες αποφάσεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Όσον αφορά το πρόγραμμα της ΝΔ για τη μείωση των φορολογικών συντελεστών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε:    

«Θα μειώσουμε τη φορολογία των επιχειρήσεων μέσα σε μια διετία από το 28% στο 20% και τον φόρο στα μερίσματα άμεσα από το 10% στο 5%. Θα προχωρήσουμε σε σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης. Στόχος μας, επίσης, είναι  να καταλήξουμε σε δύο συντελεστές Φ.Π.Α. στο 11% και στο 22%, με διατήρηση πάντα του υπερμειωμένου συντελεστή στο 6%. Πρόθεσή μας να μειώσουμε και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός μιας διετίας. Οι πρώτες φορολογικές μειώσεις θα ισχύσουν το 2020 και θα αποτυπωθούν στον Προϋπολογισμό αυτού του έτους που θα ψηφιστεί από τη Βουλή τον ερχόμενο Νοέμβριο».    

Ο πρόεδρος της ΝΔ υπενθύμισε και τη δέσμευσή του να συζητηθεί εκτενώς το ζήτημα μιας σειράς από σημαντικά επενδυτικά κίνητρα,  όπως οι υπεραποσβέσεις και ο διπλασιασμός του χρόνου συμψηφισμού κερδών με ζημιές, αλλά και η συζήτηση για τις μεγάλες τομές στρατηγικού χαρακτήρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top