Η νέα «φρουρά» του Αλέξη Τσίπρα

Ποιοι αποτελούν πλέον τους πιο στενούς συνεργάτες του

Τσίπρας Αχτσιόγλου  Τζανακόπουλος Χαρίτσης Ηλιόπουλος Μέγαρο Μουσικής

Η ομάδα Αχτσιόγλου, Χαρίτση, Τζανακόπουλου, και Ηλιόπουλου αποτελεί τη νέα «φρουρά»  του Αλέξη Τσίπρα και παράλληλα λειτουργεί ως ένα άτυπο πολιτικό διευθυντήριο που έχει κομβικό ρόλο, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. 

Το δημοσίευμα  επικαλείται την εικόνα από την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, τη Δευτέρα που πέρασε στο Μέγαρο Μουσικής. ως ενδεικτική των νέων συσχετισμών. 

Τσίπρας: Αύξηση κατώτατου μισθού 15% και γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Βιτρίνα» ήταν η Έφη Αχτσιόγλου, υπουργός Εργασίας και νέα εκπρόσωπος Τύπου του  κυβερνώντος κόμματος η οποία πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις την προηγούμενη περίοδο και αποτέλεσε μάλιστα πρόταση του Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος ηγείται της «ομάδας των 53». 

Aλέξης Τσίπρας και Έφη Αχτσιόγλου στην επίσκεψη στο ΣΕΠΕ 

Τσίπρας κατά Μητσοτάκη: Δε θέλει να τηρούνται τα εργασιακά δικαιώματα

Βασικό μέλος της  νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ είναι και ο υπουργός Εσωτερικών μέχρι πρότινος Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος χαίρει επίσης της εκτίμησης τόσο του Αλέξη Τσίπρα όσο και του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Στη «βιτρίνα» είναι επίσης ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που είχε την ευθύνη εκπροσώπησης της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια και ο Νάσος Ηλιόπουλος, πρώην γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με πολύ καλή θητεία ως υφυπουργός Εργασίας, ο οποίος ήταν και η επιλογή Τσίπρα για υποψήφιος στον Δήμο Αθηναίων.    

Παράλληλα, υπάρχουν άλλα στελέχη  που εξακολουθούν να συμμετέχουν στις συσκέψεις του Μεγάρου Μσξίμου και δεν έχουν απομακρυνθεί από το περιβάλλον Τσίπρα, αλλά χωρίς να έχουν τον διευρυμένο ρόλο του παρελθόντος, σύμφωνα με Τα Νέα. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι ο Νίκος Παππάς του οποίου η σχέση με τον Δ. Τζανακόπουλο έχει περάσει «από 40 κύματα, αλλά και ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο οποίος δέχθηκε πυρά για τις εκτιμήσεις του σχετικά με τις ευρωεκλογές. 

Την ίδια ώρα λειτουργεί το «διευθυντήριο» πολιτικών στελεχών με ειδικό βάρος, όπως ο Γ. Δραγασάκης, ο Ν. Βούτσης, ο Ευ. Τσακαλώτος και ο Π. Σκουρλέτης.           
                    

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top