Mea culpa από Βούτση για μετατάξεις: Κάναμε λάθος

«Έπρεπε να αφήσουμε το θέμα για μετά τις εκλογές»

«Mea culpa» για το θέμα των μετατάξεων στη Βουλή, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην αντιπολίτευση, είπε ο Νίκος Βούτσης.

«Οι μετατάξεις συνολικά ήταν 64. Ήταν ομόφωνη απόφαση της Βουλής, η οποία μπήκε στον νόμο κινητικότητας του Δημοσίου. Έγινε πρόσκληση το 2018 με 15 μέρες προθεσμία προς όλους τους υπαλλήλους, που ήταν αποσπασμένοι επί χρόνια στη Βουλή, για το ποιος θα ήθελε να παραμείνει», εξήγησε ο Πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στο Action24.

Βούτσης για μετατάξεις σε Βουλή: Δεν αισθάνομαι ίχνος ενοχής και ευθύνης

Μετατάξεις τεσσάρων υπαλλήλων στο Μαξίμου… για τον επόμενο πρωθυπουργό!

Στη συνέχεια, αναγνώρισε το λάθος του να συνεχίσει τη διαδικασία σε προεκλογική περίοδο: «Η διαδικασία αυτή έφτασε προς ολοκλήρωση στη φάση των ευρωεκλογών. Είναι -ορθώς- πολύ χρονοβόρα. Δεν ήταν, όμως, σωστό από την πλευρά μας. Κάναμε λάθος ως προς τον χρόνο. Είναι μια διαδικασία που θα ολοκληρωθεί σε κάθε περίπτωση, βάσει νόμου. Θα έπρεπε να εκτιμήσουμε πιο σωστά, να την αφήσουμε να ολοκληρωθεί μετά τις εκλογές».

«Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε στις εκλογές»

Ο Νίκος Βούτσης έδειξε αισιόδοξος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, τονίζοντας πως πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει.

«Είναι άλλες εκλογές αυτές. Κρίνεται το μέλλον, η ζωή του κόσμου. Πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει εξαιρετικά ενισχυμένος, θα διεκδικήσει τη νίκη ρεαλιστικά», είπε ο κ. Βούτσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top