Στ. Παναγούλης: Ξανά υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ μετά από ΣΥΡΙΖΑ - ΠΟΛΑΝ - ΚΚΕ!

Επιστροφή στις «ρίζες» με το ΚΙΝΑΛ μετά από 42 χρόνια

Στάθης Παναγούλης

Υποψήφιος βουλευτής  με το Κίνημα  Αλλαγής θα είναι στις  εκλογές της 7ης Ιουλίουο   ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, όπως ανακοίνωσε με γραπτή του δήλωση.

«Δηλώνω παρών σε αυτή τη μεγάλη μάχη για την αυθεντική έκφραση τού προοδευτικού κόσμου μέσα από τις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής. Καλώ σήμερα όλους τους παλιούς αγωνιστές της Αντίστασης και των Δημοκρατικών Αγώνων να επιστρέψουμε στις ρίζες μας και να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το Κίνημα Αλλαγής» επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κ. Παναγούλης, ο οποίος είχε εκλεγεί στη Β΄ Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ και εδώ και δύο χρόνια είχε αποχωρήσει.  

Τσίπρας: Ο Παναγούλης δεν ανήκει πλέον στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στην αντεπίθεση ο Παναγούλης: Ο Τσίπρας πέταξε στο καλάθι των αχρήστων το προεκλογικό πρόγραμμα

«Οι εξαιρετικά αντίξοες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες αντί να γίνουν ο καταλύτης θετικών ανατροπών, χρησιμοποιήθηκαν χυδαία από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για ένα άνευ όρων ρεσάλτο στην εξουσία. Για να αποδειχθούν -γυμνοί όντας από ιδεολογικό και πολιτικό έρμα αλλά και από πολιτική τσίπα- πιο παλιοί από το "παλιό" σε όλα. Αλλά και ανυπέρβλητα ανίκανοι, επικίνδυνοι, μοιραίοι έγιναν μεγάλοι χορηγοί της δεξιάς παλινόρθωσης που είναι πια προ των πυλών» αναφέρει επίσης  ο κ. Παναγούλης. 

Ο Στάθης Παναγούλης, αδελφός του αείμνηστου αγωνιστή κατά της δικτατορίας Αλέκου Παναγούλη,  επιστρέφει μετά από 42 χρόνια στις κομματικές του «ρίζες». Το 1977 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθήνας, με το οποίο  επανεξελέγη το 1981. Μετείχε στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1981 ως Υφυπουργός Εσωτερικών,  μέχρι τις 31 Αυγούστου 1982, ενώ στις 8 Σεπτεμβρίου 1982 διαγράφηκε από το κόμμα και παρέμεινε ανεξάρτητος βουλευτής.

Στις 14 Μαρτίου 1984 ίδρυσε δικό του κόμμα, την ΕΣΠΕ (Ενιαία Σοσιαλιστική Παράταξη Ελλάδας) με την οποία έλαβε μέρος στις Ευρωεκλογές του 1984 ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. 

Στις βουλευτικές εκλογές του 1985 συνεργάστηκε με το ΚΚΕ, με το ψηφοδέλτιο του  οποίου  εξελέγη βουλευτής, ως τρίτος στη λίστα (στις εκλογές αυτές είχε καταργηθεί ο σταυρός προτίμησης. 

Στη συνέχεια,  με τη δημιουργία  του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, ήταν υποψήφιος βουλευτής του στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 1989 στην Β' Αθήνας, χωρίς όμως να εκλεγεί.  

Δεν  ήταν υποψήφιος  στις εκλογές του 1990, ενώ μετά την πτώση της Κυβέρνησης Μητσοτάκη  ήταν υποψήφιος  βουλευτής της  Πολιτικής Άνοιξης, με αρχηγό  τον Αντώνη Σαμαρά,  στις εκλογές του 1993, αλλά  δεν εξελέγη  βουλευτής

Στις εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας, χωρίς να εκλεγεί, αλλά στις εκλογές του Ιουνίου που ακολούθησαν εξελέγη  βουλευτής,  μετά από αρκετά χρόνια. 

Στις 19 Νοεμβρίου 2015 διαγράφηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω της απουσίας του από την  ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top