Νέα «ψυχρολουσία» από την Κομισιόν: Έχετε δεσμευτεί για το αφορολόγητο!

Το μέτρο σχεδιάστηκε για να διευρυνθεί η φορολογική βάση

Κομισιόν και πορτοφόλι

Νέα «ψυχρολουσία» επεφύλασσε η Κομισιόν για την κυβέρνηση, μετά την έκθεση-καμπανάκι για το δημοσιονομικό κόστος από τις παροχές και τις καθυστερήσεις στις μεταρρυθμίσεις.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ, στο star.gr η κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου είναι… προβληματική, αφού θέτει σε κίνδυνο τον στόχο της δημιουργίας δημοσιονομικού χώρου για φοροελαφρύνσεις!

Αφορολόγητο: Ακυρώνεται η μείωση του από το 2020 – Τι γίνεται με αντίμετρα

«Κόλαφος» η έκθεση της Κομισιόν για τις παροχές της κυβέρνησης

«Καταγράφουμε το γεγονός ότι το νομοσχέδιο εστάλη στη Βουλή. Το φορολογικό πακέτο, που συμφωνήθηκε το 2017, στο οποίο συμπεριλαμβανόταν η μείωση του αφορολογήτου ορίου κι επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του 2020, σχεδιάστηκε με στόχο να διευρύνει τη φορολογική βάση και να δημιουργήσει δημοσιονομικό χώρο για φιλοαναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν.

«Υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να τηρήσει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που ενεργοποιήθηκαν στη διάρκεια του προγράμματος στήριξης και να επιδιώξει περαιτέρω αναπτυξιακά μέτρα για να ενισχύσει τις θετικές προοπτικές της οικονομίας και να την βοηθήσουν στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων μακροπρόθεσμα», κατέληξε η Ανίκα Μπράιτχαρτ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top