Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε ισχυρή κυβέρνηση και αυτοδύναμη Ελλάδα

«Θα χτίσουμε μια πλατιά συμμαχία» - Τι είπε για τον κατώτατο μισθό

«Με ενδιαφέρει την επόμενη μέρα να έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση για να έχουμε μία αυτοδύναμη Ελλάδα, που θα πατά στα πόδια της», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως ακόμη και αν οι πολίτες του δώσουν την αυτοδυναμία, θα προχωρήσει σε μία πρόσκληση για ευρύτερες συγκλίσεις και θα αξιοποιήσει στελεχιακό δυναμικό έξω από τον σκληρό πυρήνα των στελεχών της ΝΔ, για να σηματοδοτήσει στην πράξη μία πολιτική ενότητας, διεύρυνσης και αξιοκρατίας.

«Μαγική» υποδοχή στον Μητσοτάκη στο Κερατσίνι με… ταχυδακτυλουργικά

«Την επομένη θα χτίσουμε μία πλατιά συμμαχία, το μήνυμά μου είναι μήνυμα ενότητας, είναι απαραίτητο να ενώσουμε δυνάμεις», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην έκθεση της Κομισιόν, τονίζοντας πως την τεράστια ολιγωρία στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων, που διαπιστώνει, την έχει επισημάνει ο ίδιος εδώ και καιρό.

«Κόλαφος» η έκθεση της Κομισιόν για τις παροχές της κυβέρνησης

Παράλληλα, χαρακτήρισε πρωτοφανή όσα γίνονται την τελευταία εβδομάδα στη Βουλή: «Η Βουλή μένει ανοιχτή για να γίνεται ένα όργιο τακτοποιήσεων και προεκλογικών ρουσφετιών».

«Βρέχει» διορισμούς και ρουσφέτια στη Βουλή πριν τις εκλογές

Μιλώντας για το σχέδιό του για την οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως είναι απαραίτητη μία του ΑΕΠ κατά 4% κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τις επενδύσεις.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων και δεσμεύτηκε να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας. Για τον κατώτατο μισθό είπε πως πιστεύει ότι «θα πρέπει να αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του ΑΕΠ».

Σχετικά με τους νέους περιφερειάρχες, ανέφερε πως προσβλέπει σε μία πολύ καλή συνεργασία για τις υποδομές, για ζητήματα που αφορούν την εταιρική ταυτότητα των περιφερειών και γενικά για την ανάπτυξη του τουρισμού.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στα ζητήματα της ασφάλειας, σημειώνοντας με νόημα πως «δεν μπορεί να υπάρχει καμία συνοικία που θα είναι υπεράνω του νόμου». Παράλληλα, δεσμεύτηκε για ακόμη μία φορά για κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top