Ρουσόπουλος: Γιατί οι νέοι έχασαν το κέφι τους για την πολιτική

"Στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αυτοδυναμία"

Γιατί οι νέοι στην Ελλάδα έχασαν το κέφι τους για την πολιτική εξήγησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή της Τατιάνας  Στεφανίδου «Μαζί σου» στην τηλεόραση του Σκάι.  Αφορμή μια συνάντηση που είχε πρόσφατα ο πρώην υπουργός με νέους, στην εκλογική περιφέρεια στην οποία κατέρχεται υποψήφιος.        

«Μου έλεγε αυτή η ομάδα παιδιών  «μας λείπει το κέφι». Και ένας από τους λόγους που θέλουν να φύγουν στο  εξωτερικό είναι ότι δεν έχουν αυτή τη διάθεση που είχε η δική μου η γενιά να κάνει κάποια πράγματα στη ζωή της επειδή οι συνθήκες είναι που δεν της το επιτρέπουν» τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος.       

Σε αντιδιαστολή με την προσωπική του εμπειρία, ανέφερε στην Τατιάνα Στεφανίδου ο πρώην υπουργός και  υποψήφιος  βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα: «Εγώ είχα τέτοιο κέφι να  γίνω δημοσιογράφος που δε λογάριαζα αν θα είμαι 20 ώρες το 24ωρο στο γραφείο ή 48 ώρες το 48ωρο, όπως  υπήρξαν πολλές περιπτώσεις. Αυτό είναι το πιο ανησυχητικό: Ότι νέα παιδιά χάνουν το κέφι τους  από τις συνθήκες. Και το χάνουν φοβούμαι και από κάτι άλλο:  Οι γονείς έχουν απαξιώσει την πολιτική (“ έλα μωρέ όλοι οι ίδιοι είναι”),  οπότε τα παιδιά ακούγοντας αυτό, απομακρύνονται από την πολιτική». 

Η ΝΔ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ  

«Η ΝΔ έχει στόχο την αυτοδυναμία και πιστεύω ότι την κατακτά μέρα με τη μέρα. Αλλά αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο Έλληνας πολίτης», εκτίμησε επίσης ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας νωρίτερα στην πρωινή εκπομπή του Σκάι.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών έπεσήμανε πως η επόμενη μέρα των εκλογών «δεν είναι μόνο η αυτοδυναμία των εδρών της Βουλής, αλλά η συναίνεση σε μια σειρά ζητημάτων».

«Κλείνουν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Οι τρεις νέοι «γαλάζιοι» υποψήφιοι

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό, η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να διαχειριστεί αμέσως «καυτά» θέματα, όπως:

-    την αλλαγή του εκλογικού νόμου

-    τον προϋπολογισμό του επόμενους έτους

Ρουσόπουλος: Τεράστιο θέμα οι χειρισμοί της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη

Άδωνις και Ρουσόπουλος μίλησαν live στα social media για όλους και για όλα

-    το φορολογικό νομοσχέδιο, βάσει του σχεδίου της ΝΔ

-    οι αλλαγές στο Σύνταγμα, ανάμεσα στις οποίες είναι και η αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής

Σχολιάζοντας ο ίδιος την εκτίμηση του Αλέξη Τσίπρα ότι «το παιχνίδι γυρίζει», ο κ. Ρουσόπουλος εκτίμησε πως δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο και είπε πως ο κ. Τσίπρας «τις τελευταίες ημέρες, για να μην πω μήνες, κάνει μία διαχείριση της ήττας».

Τσίπρας: Στις 10 Ιουνίου πάω στον Παυλόπουλο και στις 7 Ιουλίου εκλογές!

«Αυτό δείχνει και η επιλογή του να πάει την τελευταία μέρα, την Παρασκευή, πριν προκηρυχθούν οι εκλογές, το αφορολόγητο στη Βουλή. Διαχειρίζεται την ήττα πολύ χειρότερα, απ’ ότι περίμενα», πρόσθεσε.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο κ. Τσίπρας δεν ήξερε κάποιες βδομάδες πριν ποιες είναι οι τάσεις του κόσμου, με βάση τις δημοσκοπήσεις. Αυτό φάνηκε με την πρεμούρα με την οποία επανήλθε στη δημόσια εικόνα, προσπαθώντας από το πρωί έως το βράδυ να βρίσκεται παντού, και υποσχόμενος τα πάντα στους πάντες. Αυτή την εικόνα δε θα την ξεχάσουμε ως την εικόνα ενός απερχόμενου πρωθυπουργού, που έχασε την ψυχραιμία και την αυτοπεποίθησή του», κατέληξε ο πρώην υπουργός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top