Τσίπρας: Στις 10 Ιουνίου πάω στον Παυλόπουλο και στις 7 Ιουλίου εκλογές!

Ξεκαθάρισε οριστικά ο πρωθυπουργός τις προθέσεις του

Τέλος έβαλε  στην «ομίχλη» σχετικά με τον πότε θα γίνουν  εκλογές ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, επιστρέφοντας στην αρχική εκτίμηση. 

Βουλή: «Βροχή» οι τροπολογίες για όλα τα γούστα και για 10.500 διορισμούς!

Γιατί έγινε «λάστιχο» η ημερομηνία διάλυσης της Βουλής
 

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας μιλώντας  στην ΕΡΤ, θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη Δευτέρα  10 Ιουνίου, ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν οριστικά  στις 7 Ιουλίου.   

«Είναι η πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που μία κυβέρνηση παίρνει το μήνυμα του λαού  και επισπεύδει την εκλογές. Πρόκειται για μία κίνηση δημοκρατικής ευαισθησίας» τόνισε ο κ.Τσίπρας  σχετικά με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. 

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ   

O κ. Τσίπρας πρόσθεσε πάντως ότι  χώρα θα πάει συντεταγμένα σε πρόωρες εκλογές και δεν έχει προαναγγείλει υπηρεσιακή κυβέρνηση και ανακοίνωσε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για την κατάργηση της μείωσης του αφορολογήτου θα έρθει στη Βουλή έως το τέλος της εβδομάδας, καλώντας τη ΝΔ να τη ψηφίσει, όπως και τους ποινικούς κώδικες.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έχει και τον τρόπο και τη γνώση να λειτουργήσει ως εγγυητής της ενότητας του έθνους, του Συντάγματος και της τήρησης του, της ανεξαρτησίας των θεσμών» απάντησε ο πρωθυπουργός σε ερώτηση αν θεωρεί ότι ο κ. Παυλόπουλος θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για τον ορισμό της ηγεσίας της Δικαιοσύνη, ενώ  κατηγόρησε  κ. Μητσοτάκη  για προσπάθεια να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε σκοπιμότητες και για την άρνηση του να συναινέσει στην επιλογή της ηγεσίας της Δικαιοσύνης.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top