Μητσοτάκης: Θέλουμε αυτοδύναμη Ελλάδα

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ»

Τον στόχο της αυτοδυναμίας επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο  ειδήσεων του ANT1. 

«Θέλουμε το πιο ισχυρό ποσοστό που θα επιτρέψει σταθερή κυβέρνηση, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ για το αν είναι εφικτό να επιτευχθεί ο  στόχος της αυτοδυναμίας δήλωσε:  

Εκλογές 2019: Ιστορική νίκη της Ν.Δ - Κέρδισε 12 από τις 13 περιφέρειες

Μητσοτάκης: Ο χάρτης της Ελλάδας βάφτηκε πάλι γαλάζιος

«Ο λαός θα αποφασίσει. Σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί καθώς μετά έρχεται καταστρεπτική απλή αναλογική που υποχρεώνει σε συνεργασία δύο κομμάτων που δεν μπορούν να συνεργαστούν». 

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης «δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε διαφορετική στάση απεναντι στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία».   

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε η αξιωματική αντιπολίτευσης θα αποχωρήσει την Τρίτη από τη Βουλή. «Δε θα συμμετέχει σε διευθετήσεις που θέλει να κάνει ο κ. Τσίπρας. Να τις κάνουν μόνοι τους» τόνισε, ενώ  επανέλαβε ότι δε συναινεί για ορισμό των ανώντατων δικαστών  και ότι είναι παράνομος και αντισυνταγματικός ο ορισμός της ηγεσίας της  Δικαιοσύνης.

Όσον αφορά το ντιμπέιτ  ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να διεξαχθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς και όχι μόνο χωριστά, ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Τσίπρα. 

Για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν σε μια ενδεχόμενη κυβέρνησή του ανέφερε ότι θα υπάρχουν εξωκοινοβουλευτικοί  σε αυτήν αλλά από χαμηλότερες θέσεις. 

Σχετικά με την προεκλογική εκστρατεία ανακοίνωσε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται  να διοργανώσει  «κλασσικές»  κομματικές συγκεντρώσεις αλλά εκδηλώσεις με διαδραστικό  διάλογο, αν και θα διοργανωθεί και «μόνο μία κλασσική κομματική συγκέντρωση».

Για τον τρόπο με τον οποίο θα πολιτευθεί εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός ανέφερε ότι δεν θα υπάρχει ρεβανσισμός και θα είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, αλλά και ότι δεν  απολυθεί κανείς δημόσιος υπάλληλος, ενώ στόχος του θα είναι η αλλαγή του τρόπου οργάνωσης και η επανίδρυση του κράτους.      

«Δεν υπάρχει περίπτωση» διαβεβαίωσε  κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΔ για το ενδεχόμενο  να μπει στα ψηφοδέλτια του κόμματος ο Ευάγγελος Βενοζέλος ούτε να αξιοποιηθεί, ενώ στους στόχους  της ΝΔ συμπεριέλαβε το  να μην μπει στη Βουλή η Χρυσή  Αυγή και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, με το οποίο απέκλεισε κάθε είδους συνεργασία, όπως και με το κόμμα του κ. Βαρουφάκη.  Σχεετικά  με τον τελευταίο ζήτησε να  διερευνηθεί το α΄ εξάμηνο της διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα,  με τον κ. Βαρουφάκη υπουργό Οικονομικών
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top