Αυτές είναι οι δύο γυναίκες στην ηγεσία του Αρείου Πάγου

Ποιές υποθέσεις χειρίστηκαν η νέα Πρόεδρος η και νέα Εισαγγελέας

Γυναικεία υπόθεση είναι πλέον η ηγεσία του Αρείου Πάγου (εφόσον υπογραφούν τα Προεδρικά Διατάγματα από τον κ. Παυλόπουλο).

 Αποκάλυψη Star: «Μπλόκο» Παυλόπουλου στην αλλαγή ηγεσίας του Α. Πάγου! 

Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Δήμητρα Κοκοτίνη, γεννήθηκε το 1954 στην Κοινότητα Δαμιανών Ευρυτανίας και εισήχθη στο δικαστικό σώμα ως  Πάρεδρος Πρωτοδικείου Αθηνών στις 18-2-1981. Προήχθη στον  βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 3-12-2014.

"Mπουρλότο": Nέα ηγεσία του Α. Πάγου επέλεξε το Υπουργικό!

Η νέα Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου  την περασμένη Πέμπτη   προήδρευε στο 6ο τμήμα του Αρείου Πάγου. Μαζί με άλλους δύο δικαστές αποφάσισε υπέρ της αναίρεσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να πάρει άδεια ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη. Μια εβδομάδα μετά η κυρία Κοκοτίνη γίνεται εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Αντίθετη στάση είχε τηρήσει η Δήμητρα Κοκοτίνη στην υπόθεση των στημένων αγώνων με κατηγορούμενο, μεταξύ άλλων, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, για τη οποία απέρριψε την αναίρεση. Ο αδελφός της νέας εισαγγελέως,  Χρήστος Κοκοτίνης, ήταν υποψήφιος δήμαρχος στην Ηλιούπολη με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν κατάφερε να περάσει στο δεύτερο γύρο.   

Η νέα Πρόεδρος του Αρείου Πάγου  Ειρήνη Καλού γεννήθηκε το 1954 στην Ηλιούπολη Αττικής, εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Φεβρουάριο του 1981 στη θέση της παρέδρου του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Προήχθη στον βαθμό του Αρεοπαγίτη στις 14-1-2014.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top