Τσακαλώτος : «Η Αριστέρα ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει»

Τζανακόπουλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη στρατηγική ήττα»

Δείτε στο video την πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll

Ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ταυτόχρονα προανήγγειλε και πολικές εξελίξεις με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Ο κ. Τσακαλώτος έγραψε χαρακτηριστικά: Η Αριστερά ξέρει να κερδίζει, ξέρει και να χάνει. Το ζήτημα τώρα είναι πως θα αντιδράσει ο κόσμος μας, ο κόσμος της εργασίας και των μεσαίων τάξεων στην πιθανότητα επιστροφής στις αποτυχημένες πολιτικές του παρελθόντος. Στα λόγια του Πάμπλο Γκαρσία: Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς!

Με… «λουκάνικα» παρομοίασε τις εκτιμήσεις των exit poll

Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ μετά την ανακοίνωση των πρώτων στοιχείων των δημοσκοπήσεων ο Υπουργός Οικονομικών σχολίασε ότι οι δημοσκοπήσεις δεν είχαν καταφέρει να προβλέψουν το αποτέλεσμα ούτε στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 και στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους. Μάλιστα, παρομοίασε τις δημοσκοπήσεις και τη στατιστική με τα λουκάνικα.

«Οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα. Δεν θέλεις να ξέρεις τι έχουν μέσα και πώς φτιάχτηκαν. Δεν έχουμε στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, προσθέτοντας ότι η στρατηγική ήττα την οποία επιδίωξε η ΝΔ σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε. 

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετές δυνάμεις για να αποδείξει πως δεν θα φύγει από την πολιτική σκηνή. «Αν η πραγματική διαφορά πέσει στο 3-3,5% θα χάσει ένα σαφές ατού η Ν.Δ. που είναι η παράσταση νίκης», ανέφερε.

Τζανακόπουλος: «Δεν υπέστη στρατηγική ήττα ο ΣΥΡΙΖΑ»

Τα αποτελέσματα των exit poll δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει υποστεί στρατηγική ήττα, όπως επιδίωκαν η Νέα Δημοκρατία και ένα ολόκληρο μιντιακό και εκδοτικό σύστημα, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. ΣΥΡΙΖΑ: Φαίνεται πως θα διαψευσθούν όσοι περίμεναν πολιτικές εξελίξεις από τις ευρωεκλογές

Όπως είπε, η δική του εκτίμηση, με βάση τα exit poll είναι:

«Πρώτον, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπέστη, ή τουλάχιστον δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή, τη στρατηγική ήττα που επεδίωκε η Νέα Δημοκρατία και ένα ολόκληρο μιντιακό και εκδοτικό σύστημα. Αντιθέτως, είναι ένας από τους δύο μεγάλους πόλους του πολιτικού συστήματος και μάλιστα με αξιώσεις να επιτύχει ακόμα μια νίκη στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός είχε ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης για τα θετικά μέτρα και την επέκταση του δημοσιονομικού χώρου, ελπίζω, επειδή καιροφυλακτούν πολλοί να μην αμφισβητηθούν αυτά τα μέτρα εξαιτίας του αποτελέσματος των ευρωεκλογών, εάν αυτό είναι αντίστοιχο με όσα προβλέπει το exit poll. Καιροφυλακτούν πολλοί για να αμφισβητήσουν αυτά τα μέτρα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό.

Τρίτον, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πάρα πολλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να κυβερνήσει σε μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με εξαιρετικούς δημοσιονομικούς περιορισμούς».

«Εμείς πρέπει να αναλύσουμε το τελικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα πραγματικά αποτελέσματα και στη βάση αυτή να βγάλουμε και τα τελικά πολιτικά συμπεράσματα», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Έφη Αχτσιόγλου: «Ισχυροποίηση του δικομματισμού»

Δείτε στο video τι δήλωσε η Υπουργός Εργασίας στην Τασούλα Παπανικολάου

«Τα ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα τα βγάζουμε όταν έχουμε τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα από το Υπουργείο Εσωτερικών. Διότι και στο παρελθόν έχουμε δει πολύ μεγάλες αποκλίσεις των exit polls συγκριτικά με τα επίσημα αποτελέσματα. Σαφώς και τα exit polls δίνουν μία εικόνα, εκτιμώ ότι δε θα είναι αυτή που θα αποτυπωθεί στην ολότητά της στο επίπεδο της διαφοράς. Η εικόνα αυτή δείχνει προβάδισμα της ΝΔ και αυτό προφανώς σε επίπεδο exit poll αναγνωρίζεται. Αυτό που μαρτυρούν με μεγάλη καθαρότητα, είναι ότι στο πολιτικό σκηνικό της χώρας έχουμε έναν ισχυρό δικομματισμό όπου ο ΣΥΡΙΖΑ εδραιώνεται ως ο πολιτικός πόλος που εκφράζει τον προοδευτικό κόσμο. Αυτό διαψεύδει όλα αυτά που λέγοντας εδώ και 2 χρόνια περί επερχόμενης στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε η Υπουργός Εργασίας στο Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top