Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας ψήφισε ο Πάνος Καμμένος, λίγο μετά τις 8 το πρωί, ο πρώτος πολιτικός αρχηγός, που άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε τις εκλογές «γιορτή για τη Δημοκρατία» και ευχήθηκε «να εκλεγούν οι πιο ικανοί, οι πιο εργατικοί, οι πιο έντιμοι».
«Να θυμάται ο λαός ότι πρέπει, ιδίως στην ευρωβουλή, να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα αυτούς», είπε ο κ. Καμμένος.
Κλείνοντας, προέβλεψε πως σύντομα θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές: «Ας αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. Έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς. Θα οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές».
Θεοδωράκης: Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δε δείλιασε
Ένα μήνυμα στους νέους θέλησε να στείλει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στο εκλογικό τμήμα 2799 (Επαύλεως & Αναγεννήσεως).
«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ειδικά στους νέους, για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δε δείλιασε. Έφυγε μπροστά δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε. Αποφάσισέ το λοιπόν, μη μείνεις πίσω, ψήφισε», είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού.
Κουτσούμπας: Να δυναμώσει τη φωνή του ο λαός
Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνιας, στο 1474ο εκλογικό τμήμα, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Ελπίζουμε ο λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή παντού, και σε τοπικό και σε αυτοδιοικητικό και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους», δήλωσε, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.
Γεννηματά: Ανοίγει ο δρόμος για προοδευτικές εξελίξεις
Στο 100ο δημοτικό σχολείο στον Νέο Κόσμο ψήφισε η Φώφη Γεννηματά.
«Σήμερα, οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας», δήλωσε, αφού ψήφισε, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.
Λεβέντης: Να τιμωρηθούν όσοι ψήφισαν τις Πρέσπες
Στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην οδό Σάμου, ψήφισε λίγο μετά τις 12 ο Βασίλης Λεβέντης.
«Το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι πως πρέπει να τιμωρηθούν τα κόμματα που ψήφισαν Πρέσπες, γιατί προδόθηκε η Μακεδονία. Το επίπεδο αντιπαράθεσης Τσίπρα και Μητσοτάκη ήταν νοσηρό και χαμηλό. Πιστεύω πως θα υποστούν και οι δύο ράπισμα. Όλη μου τη ζωή πολέμησα το "καρκίνωμα" του δικομματισμού και πιστεύω ότι ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας προσπαθούν να το διαιωνίσουν. Η νεολαία θα τους τιμωρήσει και τους δυο», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, ο οποίος συνοδευόταν από τον γιο του και βουλευτής του κόμματος, Μάριο Γεωργιάδη.