ΝΔ για άδεια Κουφοντίνα: Θα αλλάξουμε αμέσως τον νόμο

Μητσοτάκης: Είναι αμετανόητος δολοφόνος

Τα γραφεία της ΝΔ

Για άμεση κατάργηση του νόμου, βάσει του οποίου αποφυλακίζεται ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δεσμεύτηκε η Νέα Δημοκρατία.

«Η Νέα Δημοκρατία δε θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, στους πολίτες ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα το νόμο για τις άδειες, που δίνονται σήμερα ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς, μετά την αναίρεση του βουλεύματος για τη μη χορήγηση άδειας στον εκτελεστή της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, με το ψευδώνυμο «Λουκάς».

Ο Άρειος Πάγος αναιρεί το βούλευμα για τον Κουφοντίνα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πάρει θέση για το ζήτημα, πριν καν ανακοινωθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, στη χθεσινή του συνέντευξη στο Action24.

Μητσοτάκης: Αν μπορούσε, ο Τσίπρας θα έβαζε και ψηφοδέλτια στη 13η σύνταξη

«Η δική μου κυβέρνηση θα αλλάξει τον νόμο για τις άδειες, ώστε να υπάρχουν κριτήρια και να προσμετράται όχι μόνο τι έχει κάνει κάποιος στη φυλακή, αλλά και αν έχει εκφράσει μεταμέλεια για τις πράξεις του και επομένως, αν είναι δυνητικά επικίνδυνος να διαπράξει τα ίδια εγκλήματα», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Διότι αυτή τη στιγμή ένας αμετανόητος τρομοκράτης, ο οποίος βγαίνει από τη φυλακή και τον υποδέχονται όλοι αυτοί οι οποίοι τον αναγνωρίζουν περίπου ως ήρωα, τι θα κάνει την επόμενη μέρα; Θα ασχοληθεί με τα μελίσσια του; Είμαστε σοβαροί; Ας μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας. Δε γίνεται η χώρα να μην έχει φυλακές υψίστης ασφάλειας Τύπου Γ’. Oχι μόνο για τρομοκράτες, αλλά και για πάρα πολύ σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι έχουν κάνει τον Κορυδαλλό περίπου τσιφλίκι τους. Έχουμε 20 δολοφονίες στον Κορυδαλλό και κανείς δεν ασχολείται. Δεν είναι εικόνα σοβαρής χώρας αυτή. Αυτά, δεν είναι δεξιά πολιτική, ούτε κεντρώα, ούτε αριστερή. Είναι η αυτονόητη υποχρέωση του κράτους να διαφυλάξει τον νόμο και την τάξη. Να διαφυλάξει το ίδιο το κράτος δικαίου», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top