Μήνυση 11.000 σελίδων ετοιμάζει ο Καμμένος κατά Κοτζιά για τις βίζες!

Αμήχανη και διχασμένη η κυβέρνηση για τον «πόλεμο» των δύο πρώην υπουργών

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο «πόλεμος» μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου  με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκου  Κοτζιά. 

Όπως μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Καμμένος πρόκειται να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα με τις βίζες κατά του κ. Κοτζιά, η οποία αναμένεται να έχει περιεχόμενο… 11.000 σελίδων  και την οποία ήδη προετοιμάζουν πέντε γνωστοί νομικοί.  Όπως πρόσθεσε, σε αυτήν θα γίνεται λόγος σε  offshore εταιρείες που εμπλέκονται στο ζήτημα και θα ζητείται το  άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών!  

Πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία ουσιαστικά υπερασπίζεται τον κ. Κοτζιά και στην οποία συγκεκριμένα αναφέρεται,  σε συνέχεια  της σχετικής επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και  όσων υποστήριξε σε τηλεοπτική του εμφάνιση ο κ.  Καμμένος:   

 «Όλα τα έγγραφα του διαγωνισμού, και φυσικά οι υπογραφείσες συμβάσεις, ευρίσκονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχουν δε πολλαπλώς διαβιβαστεί τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, για τον κατ’ αρμοδιότητα έλεγχό τους. Ουδέποτε ο τ. Υπουργός, κ. Κοτζιάς, έδωσε εντολή να καταστραφούν τα έγγραφα που αφορούν τον εν θέματι διαγωνισμό. Τούτο δε είναι και αυταπόδεικτο καθότι κατά την ανωτέρω συζήτηση όλα τα απαιτούμενα με την επερώτηση σχετικά έγγραφα τέθηκαν από τον Υπουργό Εξωτερικών, Γεώργιο Κατρούγκαλο, στη διάθεση των επερωτώντων.

·    Οι συμβάσεις υπεργολαβίας κατατέθηκαν στη Βουλή έτσι ακριβώς όπως προωθήθηκαν στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ειδικότερα, όπως ανέφερε η ανάδοχη εταιρεία στο σχετικό διαβιβαστικό της, τα συμφωνηθέντα ποσά απαλείφθηκαν για λόγους εμπιστευτικότητας/απορρήτου, όπως προβλέπεται στη σύμβαση.

·    Το μεγαλύτερο τμήμα της αναγνωσθείσας στη Βουλή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαίνεται να προέρχεται από προσωπικές διευθύνσεις, στις οποίες αυτονόητα ουδείς υπάλληλος του Υπουργείου, πέραν των χρηστών του, δύναται να έχει πρόσβαση. 

·    Επιπλέον, τονίζεται ότι ο κ. Νικητάκος, ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος του τ. Υπουργού, κ. Κοτζιά.

·    Τα μέλη των Επιτροπών τα ονόματα των οποίων αναφέρθηκαν στη Βουλή δεν έτυχαν τιμωρητικής μεταχείρισης από τον τ. Υπουργό των Εξωτερικών, κ. Κοτζιά. Ενδεικτικά, ο ένας υπάλληλος του οποίου το όνομα αναφέρθηκε μετατέθηκε στο Τόκυο κατόπιν δικού του αιτήματος προς την υπηρεσία, το οποίο και ικανοποιήθηκε. 

·    Τέλος, σημειώνεται ότι ο εν λόγω διαγωνισμός προκηρύχθηκε και διεξήχθη σύμφωνα με την ειδικές προβλέψεις του άρθρου 20 του ν. 4315/2014 (ΦΕΚ Α΄269/24.12.2014), καθώς και ότι το σύνολο των χωρών της Ευρώπης χρησιμοποιούν εξωτερικό πάροχο».

Γ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Η ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ 

Εντύπωση προκαλεί  πάντως ότι ο ξάδελφος του πρωθυπουργού και  οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γιώργος Τσίπρας δήλωσε για το ζήτημα ότι  «θα υπάρξει η αναγκαία διερεύνηση η οποία πρέπει να υπάρξει»,.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top