«Πόλεμος» ΝΔ - Καμίνη για το «όχι» στο εκλογικό κέντρο στο Σύνταγμα

H οργή της Πειραιώς για την πλατεία Κλαυθμώνος και η απάντηση του δημάρχου

Γραφεία ΝΔ

Την εντονότατη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η απόφαση του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει χώρο στην  πλατεία Κλαυθμώνος στον υποψήφιο περιφερειάρχη με τη στήριξή της Γιώργο Πατούλη - και όχι στην πλατεία Συντάγματος όπως είχε ζητήσει - για το εκλογικό του κέντρο. 

Η ΝΔ αναφέρει στην ανακοίνωσή της κατά του κ. Καμίνη:    

«Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, σε αγαστή συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Παύλο Γερουλάνο προχώρησαν σήμερα σε ένα πρωτοφανές χωροταξικό πραξικόπημα. Ενόψει των εκλογών αποφάσισαν ετσιθελικά στην πλατεία Συντάγματος να τοποθετηθούν τα προεκλογικά περίπτερα του ΣΥΡΙΖΑ, της Ρένας Δούρου, του Νάσου Ηλιόπουλου και του Παύλου Γερουλάνου και επέβαλαν στη ΝΔ και τον Γιώργο Πατούλη να τοποθετήσουν τα δικά τους στην πλατεία Κλαυθμώνος

Ό,τι και να κάνουν, όμως, ο κλαυθμός και οδυρμός το βράδυ των εκλογών θα είναι όλος δικός τους».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΜΙΝΗ

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αθηναίων ζήτησε από τη ΝΔ να σέβεται «την αναλογικότητα και την ισότητα» και κατηγόρησε δημοτικούς συμβούλους της προσκείμενης δημοτικής παράταξης ότι «κρύφθηκαν» κατά  την ψηφοφορία για τον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής από τους προεκλογικούς χώρους προβολής.

Δήμος Αθηναίων: Κανένας χώρος σε Χρυσή Αυγή για προεκλογικές συγκεντρώσεις

Συγκεκριμένα ο κ. Καμίνης δήλωσε:           

«Η ΝΔ δεν είχε λέξη να πει για την απόφαση - σταθμό του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας να αποκλείσει τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή από την κατανομή προεκλογικών χώρων προβολής. Επίσης αποσιωπά προκλητικά το γεγονός ότι τα μέλη της δημοτικής της παράταξης προτίμησαν να κρυφτούν, βγαίνοντας από την αίθουσα, κατά τη σχετική ονομαστική ψηφοφορία. Η ΝΔ αντί να βλέπει πραξικοπήματα πίσω από την κατανομή χώρων -που παρεμπιπτόντως και ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε, αν και κατά τα λοιπά συμπλέουμε μαζί του- θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα σεβασμού στην αναλογικότητα και την ισότητα, που με ευλάβεια ακολουθεί ο δήμος Αθηναίων τα τελευταία οκτώ χρόνια».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top