Διπλή κριτική Μητσοτάκη προς κυβέρνηση και εταίρους

Τι είπε για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τις επενδύσεις.

«Διπλή» κριτική άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομική  πολιτική, προς την κυβέρνηση αλλά και προς τους Ευρωπαίους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα,  από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ της Λευκωσίας στο οποίο συμμετείχε.  

Ο  πρόεδρος της ΝΔ  αναφέρθηκε θετικά στην πολιτική που ακολούθησε ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, σε αντιδιαστολή με την ελληνική κυβέρνηση.   

«Το κυρίαρχο μάθημα είναι ότι υπήρξε δημοσιονομική εξυγίανση στην Κύπρο σε συνδυασμό με μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης. Η σύγκριση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας τα τελευταία τέσσερα χρόνια δεν είναι δυστυχώς κολακευτική για την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος επισήμανε ότι αντιθέτως η χώρα μας  πέρασε τρία επίσημα προγράμματα και ακόμα είναι υπό επιτήρηση. 

«Το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015 μας έφερε το τρίτο πρόγραμμα. Οι πολιτικές της απερχόμενης κυβέρνησης έφερε αχρείαστα αποτελέσματα. Γιατί, για παράδειγμα, η Ελλάδα έβγαλε αχρείαστα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα. Ο τραπεζικός τομέας ακόμα δεν έχει πλήρως επανέλθει» ανέφερε ο  πρόεδρος της ΝΔ. 

Ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε καταλύτη για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα τη  νίκη της ΝΔ στις επόμενες εκλογές. «Με μια καθαρή εντολή θα φτιάξουμε το περιβάλλον για να έρθουν επενδύσεις. Σκοπεύουμε να μειώσουμε το φόρο στις επιχειρήσεις, τον ΕΝΦΙΑ και το ΦΠΑ στην εστίαση. Θέλουμε να γίνει η Ελλάδα προορισμός τουριστών για όλο τον χρόνο. Φυσικά θέλουμε να ξεμπλοκάρουμε επενδύσεις που έχουν κολλήσει στην γραφειοκρατία. Για παράδειγμα το Ελληνικό το οποίο θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίες. Επίσης η επένδυση της COSCO στον Πειραιά, όπου η κυβέρνηση συνεχώς αλλάζει τους όρους του διαγωνισμού» ανέφερε. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε ακόμα την κυβέρνηση ότι επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, "φουσκώνοντας" το Δημόσιο και ενισχύοντας την επιδοματική πολιτική. « Η πολιτική της συγκεκριμένης κυβέρνησης απέτυχε. Φτωχοποίησε τη μεσαία τάξη» πρόσθεσε. 

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι στην Κύπρο υπήρξε μια γενική συμφωνία και συνεννόηση από όλα τα κόμματα υπό την καθοδήγηση του Προέδρου Αναστασιάδη και πραγματοποιήθηκαν οι  μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ότι θα επιδιώξει συναινέσεις,  αλλά ξεκαθάρισε ότι δε μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.  « Η Κύπρος λοιπόν έμεινε μακριά από τον ακραίο λαϊκισμό. θα επιδιώξω συναινέσεις όταν εκλεγώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι από την άλλη πλευρά του φράχτη, δεν υπάρχει χώρος για συζήτηση και συνεννόηση» ανέφερε. 

 Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου Αναστασιάδη  με την τουρκική προκλητικότητα να βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας. 

Στη συνάντηση του με την ηγεσία του Δημοκρατικού συναγερμού μίλησε και για τις εκλογές στην Ελλάδα.  «Θα είναι μια ευκαιρία για την Ελλάδα για μια πολιτική αλλαγή για μια φυγή στο μέλλον» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.   
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top