Μητσοτάκης: «Κωλοτούμπα» Τσίπρα και για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Τι ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ στη Βουλή για την Παναγία των Παρισίων

Θα υπερψηφίσει η ΝΔ το κείμενο διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, «ως τον ελάχιστο τόπο συνάντησης των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου» ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή. 

Αμφισβήτησε πάντως  ότι η συζήτηση γίνεται σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο και πρόσθεσε ότι  «αυτό δεν μας κάνει να σας πιστεύουμε όταν λέτε ότι δε θέλετε να αποκομίσετε πολιτικά οφέλη». 

ΤΟ  ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΔ 

O αρχηγός της  αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο χρονικό της υπόθεσης διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, η οποία ξεκίνησε όπως ανέφερε τον του 2012 με εντολή του τότε αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, «όταν   συστήθηκε ομάδα που κατέγραψε ια πρώτη φορά όλο το αρχειακό υλικό που σχετίζεται με το θέμα». «Είναι οι μόνες θέσεις που έχουν κατατεθεί επισήμως στη Γερμανία και αυτό είναι έργο της ΝΔ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.  

ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση Τσίπρα ότι «ουσιαστικά απουσίασε τα τελευταία τέσσερα χρόονια από αυτή την εθνική προσπάθεια», καθώς, όπως είπε, το  τελευταίο ντοκουμέντο αυτής της προσπάθειας είναι η ρηματική διακοίνωση  στις 16/1/2015. «Επί τέσσερα  χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε τους παλικαρισμούς που έκανε όταν ήταν στην αντιπολίτευση»  ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκανε λόγο και για «κωλοτούμπα και εδώ»!  

ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΛΕΓΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι όταν ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ δήλωσε ότι  «δεν αφορά κάποια ειδική διεκδίκηση»  τον Μάρτιο του 15 και συμπλήρωνε ότι “είναι διμερές θέμα με ηθική σημασία.  «Θα μπορούσε δηλαδή να κλείσει και με ένα συγνώμη» σχολίασε για τη δήλωση του πρωθυπουργού.  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟ 

ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ

Σημείωσε πάντως ότι «όσο ιερή και αν είναι αυτή η υπόθεση άλλο τόσο είναι και δύσκολη» και έθεσε ως προτεραιότητα το κατοχικό δάνειο.   
«Οι Έλληνες που υπήρξαν θύματα των ναζιστικών θηριωδών δικαιούνται και πρέπει να διεκδικήσουν αποζημιώσεις» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος πρόσθεσε ότι «νομικά εφικτή είναι η διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας», υπενθυμίζοντας τι έλεγε ο  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης .  «Να κινηθούμε με ρεαλισμό και όχι με κινήσεις που θα πέσουν στο κενό έλεγε πριν από 21 χρόνια» τόνισε.  

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ 

Ο πρόεδρος της ΝΔ στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην καταστροφή της Παναγίας των Παρισίων, λέγοντας  ότι «όλοι στενοχωρηθήκαμε και να δακρύσαμε με την πυρκαγιά» και ότι κάηκε και ένα κομμάτι της δικής μας ψυχής» , ζητώντας παράλληλα να «να σταθούμε με σθένος απέναντι στους εθνικιστές»  σχετικά με τις ευρωεκλογές. « Η Ευρώπη θα αντέξει όπως άντεξε και  η Παναγία των Παρισίων. Αυτό είναι το ιστορικό στοίχημα»  ανέφερε ο κ Μητσοτάκης.  


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top