Δημόσιοι υπάλληλοι: Τι προβλέπει εγκύκλιος για τις άδειες ενόψει εκλογών

«Παγώνουν» οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις σε δήμους και περιφέρειες

Γραφειο υπαλλήλου Δημόσιο

Χωρίς περιορισμούς θα μπορούν να λάβουν κανονική άδεια κατά τις προσεχείς ευρωεκλογές οι υπάλληλοι του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Όπως αναφέρεται σε εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, δεν κρίνεται σκόπιμη η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, η οποία να θέτει σε εφαρμογή τις διατάξεις της εκλογικής νομοθεσίας, δεδομένου ότι η πλειοψηφία των υπαλλήλων των δημοσίων υπηρεσιών δεν εμπλέκονται στην προετοιμασία και διεξαγωγή των ευρωεκλογών.

Αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπενθυμίζεται ότι η σχετική νομοθεσία δεν προβλέπει αναστολή των κανονικών αδειών, κατά την προεκλογική περίοδο για τους υπαλλήλους του Δημοσίου, των ΝΠΔΔ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

«Παγώνουν» οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις σε δήμους και περιφέρειες

Εξάλλου, για αυτούς τους υπαλλήλους δεν ισχύει επίσης η απαγόρευση έκδοσης πράξεων που αφορούν σε διορισμό, πρόσληψη, καθώς και σε οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή, που ισχύει για το προσωπικό των Οργανισμών Τοπικών Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Συγκεκριμένα, το διάστημα ένα μήνα πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων, δηλαδή από τις 26 Απριλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2019, «παγώνουν» οι αποσπάσεις και οι μετατάξεις προς δήμους και περιφέρειες.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top