Μητσοτάκης στο PBS: Επίθεση στην κυβέρνηση για υπονόμευση των θεσμών

Κριτική για παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης

Στο δημόσιο αμερικανικό δίκτυο PBS και στην εκπομπή «Gzero World» με τον Ίαν Μπρέμερ μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαπολύοντας μεταξύ άλλων επίθεση στην κυβέρνηση  για συστηματική υπονόμευση των θεσμών.    

«Όταν οι λαϊκιστές έρχονται στην εξουσία, επειδή ως συνήθως δεν μπορούν να παράξουν αποτελέσματα, έχουν την τάση να υιοθετούν αυταρχική συμπεριφορά. Το έχουμε δει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, το είδαμε και στην Ελλάδα και έτσι αυτό που κρίνεται σήμερα δεν είναι απλά το μέλλον της οικονομίας μας αλλά το μέλλον της δημοκρατίας μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ υπονομεύει συστηματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς, παρεμβαίνει στην ελευθερία του Τύπου και στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, και κάνει ακριβώς το ίδιο με τους ανεξάρτητους θεσμούς και τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτή η προσπάθεια της κυβέρνησης δεν θα επιτύχει γιατί απλούστατα θα χάσει τις επόμενες εκλογές» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον «λαϊκισμό». 

Στη συμπληρωματική ερώτηση του Ίαν Μπρέμερ για το «αν θα  αποδώσει η προσπάθεια  στην Ελλάδα και αν οι θεσμοί είναι αρκετά ισχυροί ώστε να αντισταθούν»,  ο κ. Μητσοτάκης απάντησε:   

«Οι θεσμοί ήταν όντως αρκετά ισχυροί, δέχθηκαν όμως και μεγάλη πίεση. Και ναι, το Συμβούλιο της Επικρατείας, όταν κρίθηκε απαραίτητο, έλαβε σημαντικές αποφάσεις, που αποτελούν ορόσημο, κατά της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να ελέγξει το τοπίο των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αλλά η Ελλάδα είναι μία χώρα που οι θεσμοί πρέπει να γίνουν ακόμα ισχυρότεροι. Προφανώς πιστεύω πάρα πολύ στη σημασία που έχουν οι θεσμοί και ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην ποιότητα των θεσμών και στο επίπεδο της ευημερίας μιας χώρας και αυτός είναι ένας τομέας στον οποίο έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε».

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρόσθεσε ότι «ένας από τους λόγους που απέτυχε η προσπάθεια παρέμβασης στους θεσμούς ήταν το γεγονός ότι καταφέραμε να παρουσιάσουμε ένα ενιαίο μέτωπο ως αντιπολίτευση.  Ήμασταν απολύτως ξεκάθαροι, αναδείξαμε τα ζητήματα, παλέψαμε σκληρά στη Βουλή για να ενημερώσουμε τους πολίτες για όσα συνέβησαν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγινε η προσπάθεια (από τον ΣΥΡΙΖΑ) να παίξει αυτό το παιχνίδι».  

Bloomberg: Πιθανότερος επόμενος πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης   

Σε άρθρο επίσης  στο Bloomberg με τίτλο «μαντέψτε ποια μεσογειακή οικονομία δεν κατέρρευσε. Διεθνείς επενδυτές αγόρασαν πρόσφατα 2.500.000.000 ευρώ από Ελληνικά ομόλογα» ο συνιδρυτής του πρακτορείου, Μάθιου Ουίνκλερ, γράφει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο πιθανότερος επόμενος Πρωθυπουργός,  ενώ ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημειώνει: «Οι αγορές έχουν ενσωματώσει στις εκτιμήσεις τους μια πολιτική αλλαγή που ευνοεί τις επενδύσεις στην Ελλάδα και την πολιτική σταθερότητα μετά τις εθνικές εκλογές».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top