Πυρετός στα κόμματα: Έξι γκάλοπ δείχνουν πότε θα γίνουν οι εκλογές

Μέχρι πότε μπορεί να ανακοινώσει κάλπες τον Μάιο ο Τσίπρας

«Πυρετός» επικρατεί στα κόμματα καθώς παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση την Πέμπτη για εκλογές τον Οκτώβριο,  το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες τον Μάιο ( στις 19 ή 26 του μήνα ταυτόχρονα με  αυτοδιοικητικές  εκλογές και ευρωεκλογές)   δεν μπορεί να αποκλειστεί ,  ανάλογα και τα αποτελέσματα των αλλεπάλληλων δημοσκοπήσεων.        

«Αν απο Δευτέρα χτυπήσει το τηλέφωνο , θα ειναι ο δημοσκόπος» τόνισε χαρακτηριστικά η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. 

Όπως πρόσθεσε η επικεφαλής του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ  του Star, έξι  εταιρίες ξεκινούν μετρήσεις για λογαριασμό όλων των κομμάτων. «Η  αντιπολίτευση πιστεύει ότι σκάνδαλα και παροχές ειναι συνταγή εκλογών, σημασία έχει όμως τι ζαριά θα ρίξει ο πρωθυπουργός» σχολίασε. 

Η Κ. Μακρή ανέφερε σχετικά με τα χρονικά περιθώρια που υπάρχου για την προκήρυξη εκλογών:  

- Αν  ο κ. Τσίπρας  το αποφασίσει – με βάση τα αποτελέσματα αυτών των μετρήσεων - ειναι θέμα χρόνου να το ανακοινώσει. Αν θέλει να στήσει εθνικές κάλπες στις 19 Μαΐου, συνταγματικά  πρέπει να το πει έως τη Μεγάλη Τετάρτη. 

-Αν ο πρωθυπουργός θέλει να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές  μαζί  με τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου, θα το μάθουμε το αργότερο την Πρωτομαγιά.

-Αν περάσουν αυτές οι δυο ημερομηνίες, τότε θα πρέπει να πούμε... «καλό φθινόπωρο», καθώς  πιθανόταταθα γίνουν από Σεπτέμβριο και μετά. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top