Νovartis: Πήραν προθεσμία για μετά το Πάσχα οι πρώτοι πέντε ύποπτοι

Αρνείται τις επαφές με πολιτικούς ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρείας

Ταμπέλα Novartis

Προθεσμία για μετά το Πάσχα πήραν οι πρώτοι πέντε ποινικά ελεγχόμενοι για την υπόθεση Novartis, οι οποίοι βρέθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία.

Πρόκειται για πέντε πρόσωπα που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς.

Οι πέντε ύποπτοι είναι μέλη Επιτροπών Τιμολόγησης Φαρμάκων της περιόδου 2011 - 2012, που καλούνται σε ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας, αλλά και υπεύθυνη διαφημιστική εταιρία, που ελέγχεται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Η εν λόγω εταιρία φέρεται να έπαιζε το ρόλο του «πλυντηρίου» στη διαδρομή του χρήματος από τα λεγόμενα «μαύρα» ταμεία της Novartis.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Εισαγγελίας, η διαφημιστική προχωρούσε σε αναλήψεις μετρητών χρηματικών ποσών, προερχόμενων από τη Novartis, τα οποία είναι άγνωστο πού διατέθηκαν. Τα ποσά αυτά για το διάστημα 2006-2013 ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο, ενώ το διάστημα 2012-2013 ήταν περίπου 280.000 ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι Εισαγγελείς επιταχύνουν τις διαδικασίες ως προς τα πέντε πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση με απόλυτη προτεραιότητα για εκείνα, των οποίων οι υποθέσεις αναμένεται να αρχειοθετηθούν.

Μάλιστα, όπως εκτιμάται, στο Εφετείο θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στις επόμενες 15 ημέρες. 

Αρνείται τις επαφές με πολιτικούς ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρείας

Παντελώς αρνείται τις κατηγορίες ο ιδιοκτήτης της διαφημιστικής εταιρείας, που έχει κληθεί με την ιδιότητα του υπόπτου ξεπλύματος βρώμικου χρήματος από τους εισαγγελείς διαφθοράς.

Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Απόστολος Λύτρας, δεν είχε καμία επαφή με πολιτικό πρόσωπο.

«Δεν υπάρχει καμία υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis που καταχωρίζονταν στο περιοδικό του εντολέα μου (δηλαδή οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιρειών). Επίσης δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές, όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε ο εντολέας μου στη Novartis. Ο ίδιος δεν γνωρίζει κανένα πολιτικό πρόσωπο, δεν είχε ποτέ οποιαδήποτε επαφή με πολιτικό πρόσωπο, πολλώ δε μάλλον συναλλαγές ή γνώση για συναλλαγές τρίτων με πολιτικά πρόσωπα. Τη σχέση του με τον κ. Φρουζή και άλλους υπαλλήλους της Novartis θα την εξηγήσει ενώπιον των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών», είπε ο κ. Λύτρα.      
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top