Άννα Ροκoφύλλου: Η υποψήφια της Κεντροαριστεράς στον συνδυασμό Μπακογιάννη

Κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Χρήστου Ροκόφυλλου

΄Αννα Ροκοφύλλου

Η  υποψηφιότητα της  Άννας  Ροκοφύλλου  είναι μία από τις υποψηφιότητες που έχουν προκαλέσει αίσθηση στον συνδυασμό «Αθήνα Ψηλά», του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων,  Κώστα Μπακογιάννη. 

Στέλεχος της Κεντροαριστεράς άλλωστε η ίδια  και κόρη του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργού  Χρήστου Ροκόφυλλου, με τη συμμετοχή της στον συνδυασμό σηματοδοτεί και τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα  του. 

H υποψήφια με τον συνδυασμό Μπακογιάννη Άννα Ροκοφύλλου  

Η Άννα Ροκοφύλλου  διαθέτει ήδη  μεγάλη εμπειρία στον χώρο της Αυτοδιοίκησης,  ως  εν ενεργεία περιφερειακή σύμβουλος  και αρμόδια για τον Τουρισμό στην Περιφέρεια Αττικής,  ενώ εκλέγεται δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων από το 1998 και διαμερισματική σύμβουλος από το 1994.  

Εμπειρία διαθέτει και από την κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας  διατελέσει σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών σε θέματα Κοινοτικού Δικαίου αλλά και ως υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.     

Η Αννα Ροκοφύλλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακά στο Κοινοτικό Δίκαιο στα Πανεπιστήμια Παρίσι Ι και XI. 

Είναι δικηγόρος με διεθνή και πολύπλευρη επαγγελματική εμπειρία. Ως νομικός έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ έχει εκπροσωπήσει επανειλημμένα την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.  Έχει εκλεγεί μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας της ΚΕΔΚΕ, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και  μέλος του Δ.Σ. του Εθνικού Κήπου του Δήμου Αθηναίων. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top