Μάχη για την προεδρική εκλογή στα Σκόπια με «ροκιές» από τον Ζάεφ!

Ο Μητροπολίτης… Πρεσπών ζητά αυτοκέφαλη «Μακεδονική Εκκλησία»

 Ο Ζόραν Ζάεφ το ‘ριξε στον  χορό, περιοδεύοντας για τις προεδρικές εκλογές στις 21 του μήνα. Στα τηλεοπτικά πλάνα του Πέτρου Μποτσαράκου για το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, o  Ζάεφ  «ροκάρει», βγάζει ατέλειωτες σέλφι και χορεύει, ενώ ανεβάζει  και τους υπουργούς του στη σκηνή.  

To άγαλμα στα Σκόπια ξαναβαφτίζεται “Μέγας Αλέξανδρος”!

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο υποψήφιος που υποστηρίζεται από τον Ζάεφ, Στέβο  Πενταρόιφσκι,  έχει στις  δημοσκοπήσεις 28,8%  έναντι 26,6%  που έχει η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα, υποψήφια του εθινικιστικού Βεμερό που πολεμάει τη συμφωνία των Πρεσπών.

«Βόμβα» υποψήφιας προέδρου στα Σκόπια: Προσφυγή στη Χάγη για τη Συμφωνία!

«Αν  κάνω όπως θέλει ο Μισκόβσκι πρόωρες εκλογές θα τον νικήσουμε, θα τον ποδοπατήσουμε» δηλώνει μάλιστα ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.   

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΖΑΕΦ ΓΙΑ ΥΤΟΚΕΦΑΛΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ» ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Την ίδια ώρα εντείνονται οι πιέσεις της ιεραρχίας στον Ζάεφ να παρέμβει στον Οικουμενικό Πατριάρχη για να αναγνωριστεί το αυτοκέφαλο της λεγόμενης «Μακεδονικής Εκκλησίας». 

Ο Μητροπολίτης Πρεσπών και Πελαγονίας Πέτρος δήλωσε για το ίδιο ζήτημα:  

«Έχουμε στείλει επιστολή στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Θα απαντήσει όταν δημιουργηθούν  οι συνθήκες, οι δυνατότητες και η ευκαιρία για να ξεκινήσει ένας επίσημος διάλογος».  

«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 

«Μακεδονία ξακουστή» τραγούδησαν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις στη Φιλαδέλφεια των Ηνωμένων Πολιτειών,  ενώ το χειροκρότημα των ομογενών έκλεψε το τάγμα των ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top