Selfies, παιδικά χαμόγελα και παραμύθια στο Μαξίμου

Τσίπρας για Ρομά: Δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας

Παιδικά χαμόγελα γέμισε το Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε -στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά- εκπροσώπους Ελλήνων Ρομά.

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δυστυχώς αυτό δεν είναι αυτονόητο, ειδικά στην εποχή μας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε Ρομά στο Μαξίμου

«Πρέπει να γίνει σαφές ότι δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας» είπε ο πρωθυπουργός

«Ο αγώνας για τη διαμόρφωση της συνείδησης των πολιτών, πρέπει να είναι διαρκής», πρόσθεσε ο ίδιος, τονίζοντας πως ο στόχος είναι «να διασφαλίσουμε ισότιμους όρους συμμετοχής στο κοινωνικό γίγνεσθαι».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας, είπε ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης βιώνουμε επιθέσεις και ρατσιστικές εκφράσεις, με πρόσφατο παράδειγμα την Ιταλία, όπου ένα μέρος της κυβέρνησης κινητοποίησε και τους πολίτες ενάντια στους Ρομά.

Παγκόσμια Ημέρα Ρομά στο Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας είπε πως γινε χαρτογράφηση «για να δούμε πώς ζουν οι 371 κοινότητες, οι 110.000 Ρομά, Ελληνες πολίτες»

Εστιάζοντας, στη συνέχεια, στην εσωτερική κατάσταση, η κυβέρνηση ακολούθησε πολιτική ένταξης, σε αντίθεση με την αντίληψη του παρελθόντος, που ήταν ευκαιριακή, ακόμα και ρουσφετολογική.

«Προχωρήσαμε σε ένα σχεδιασμό ουσιαστικής κινητοποίησης των κοινοτήτων, αλλά και ένταξης στην οικονομική ζωή», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι έγινε χαρτογράφηση «για να δούμε πώς ζουν οι 371 κοινότητες, οι 110.000 Ρομά, Ελληνες πολίτες».

Τόνισε ότι κάποιες από αυτές τις 371 κοινότητες «δεν τιμούν τη χώρα μας (...) που θέλει να υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα. Γι' αυτό ξεκινήσαμε στρατηγικό σχέδιο με άξονα "κανένας Ρομά αβοήθητος στην κρίση"».

Σέλφι Τσίπρα με παιδάκια Ρομα στο Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας δε χάλασε χατίρι στα παιδιά, που του ζητούσαν να βγάλουν selfie

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με φοιτητές και παιδιά, που δε σταματούσαν να βγάζουν selfie μαζί του.

Ο πρωθυπουργός μοιράζει παραμύθια στα παιδάκια Ρομά

Με χαμόγελο στα χείλη, τα παιδάκια πήραν από τον πρωθυπουργό ένα παραμύθι

Ο πρωθυπουργός μοίρασε ένα βιβλίο με παραμύθια στα παιδάκια, κάθισε μαζί τους να το διαβάσουν, ενώ δεν παρέλειψε φυσικά να τα ρωτήσει σε ποια τάξη πηγαίνουν αλλά… και ποια ομάδα υποστηρίζουν!

O Τσίπρας με παιδάκια Ρομά στο Μαξίμου

Ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με τα παιδιά, ενώ δεν παρέλειψε να τα ρωτήσει... και ποια ομάδα υποστηρίζουν

Το βιβλίο που χάρισε στα παιδιά ο πρωθυπουργός τιτλοφορείται «Από το στόμα στο χαρτί» και περιέχει δέκα τσιγγάνικα παραμύθια, το οποίο κυκλοφόρησε από τη Βουλή των Ελλήνων.

Μάλιστα, έκανε και εκλογική πρόβλεψη, λέγοντας πως θα τα περιμένει και του χρόνου στο Μέγαρο Μαξίμου, για να του πουν τα παραμύθια απέξω!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top