«Παράθυρο» για μη μείωση στο αφορολόγητο

Σεντένο: Οι αποφάσεις σε επίπεδο προϋπολογισμού είναι πάντα θέμα ισορροπίας

«Παράθυρο» για πιθανή ακύρωση του μέτρου της μείωσης του αφορολόγητου, που έχει ψηφιστεί και θα ισχύσει από 1/1/2020, άφησε ο Μάριο Σεντένο, πρόεδρος του Eurogroup 

«Οι αποφάσεις σε επίπεδο προϋπολογισμού είναι πάντα θέμα ισορροπίας. Διαχειριζόμαστε το περιθώριο που υπάρχει για μέτρα με βιώσιμο τρόπο. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο ενδεχόμενο να αλλάξουν δεσμεύσεις του συνολικού πλάνου, γιατί υπάρχουν δεσμεύσεις που θα παρακολουθούν πολλοί», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, αναφερόμενος στο αφορολόγητο.

O Σεντένο, μιλώντας στο Open, έκλεισε τη συζήτηση για τα πλεονάσματα: «Υπάρχουν δεσμεύσεις που συμφωνήθηκαν από όλους όσους βρέθηκαν γύρω από το τραπέζι. Για το 2019, όλοι λένε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο της. Πρέπει να μείνουμε σταθεροί σε αυτές τις δεσμεύσεις. Και δε βλέπω γιατί να αλλάξει αυτό στο κοντινό μέλλον».

Τέλος, ο Πορτογάλος υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε «σοφή απόφαση» την πρόωρη αποπληρωμή δανείων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ): «Η Πορτογαλία το έκανε. Το επιτόκιο που πληρώνουν οι χώρες για τα δάνεια του ΔΝΤ, είναι πολύ υψηλό, 5% ή και παραπάνω. Πρέπει να τους διαβεβαιώσουμε ειδικά τους Ευρωπαίους πιστωτές, για την υγιή στρατηγική της Ελλάδας. Γι' αυτό η απόφαση έγινε δεκτή θετικά όταν η Ιρλανδία και η Πορτογαλία έκανε το αντίστοιχο» κατέληξε αναφερόμενος στην αποπληρωμή του ΔΝΤ». Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα, ετοιμάζεται για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top