Οδοιπορικό του Star: Tι λένε οι Έλληνες που ζουν στα Σκόπια

Η ζωή τους και πώς βλέπουν τη Συμφωνία των Πρεσπών

Η απεσταλμένη του Star στα Σκόπια Ειρήνη Σαββοπούλου κατέγραψε τις αλλαγές στην πόλη μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών και μίλησε με Έλληνες που εργάζονται εκεί. 

Στο βίντεο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star η οδός "Φιλίππου του Μακεδόνα"  διασχίζει το κέντρο της πόλης. Είναι ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της πρωτεύουσας της Βόρειας Μακεδονίας με πολλά κυβερνητικά και δημόσια κτίρια, δίπλα απο τον Αξιό ποταμό 

Το επιβλητικό κτίριο που βρίσκεται στην καρδιά των Σκοπίων είναι το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην πρόσοψή του εχει τοποθετηθεί ήδη μια πινακίδα στην οποία αναγράφεται πλέον το νέο όνομα της χώρας.  

Στα γαλανόλευκα ντύθηκαν οι υπουργοί στα Σκόπια για τον Τσίπρα!

Δεν συμβαίνει το ίδιο με την Όπερα και τη Φιλαρμονική των Σκοπίων που στη σλαβική γλώσσα παραμένει η ονομασία της "Μακεδονίας". 

Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Η Ειρήνη Σαββοπούλου συνομίλησε και με Έλληνες που ζουν στα Σκόπια. Όπως με τον  Παναγιώτη Κολοκάθη  που είναι απο τη Θεσσαλονίκη και τα τελευταία χρόνια  εργάζεται εκεί. Τον συνάντησε στο ξενοδοχείο στο οποίο είναι μάνατζερ και μίλησε για τη ζωή του στη γειτονική χώρα.

«Δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα και θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα και λόγος διαφωνιών» δηλώνει ο κ. Κολοκάθης και προσθέτει: «Η αγωνία τους είναι πως οι δυο πλευρές θα αποδεχτούν όλα αυτά που αλλάζουν,  ειναι η μοναδική χώρα που εχει αλλάξει όνομα, σημαντικό γι΄ αυτούς ενώ έχουν και  απορίες για τη συνέχεια των πραγμάτων.  

Τι αντάλλαγμα θα έχει η επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας

Στο Star μίλησε και ο Ευθύμης Ναυρίδης, γνωστός δικηγόρος, που δραστηριοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια στα Σκόπια και μετείχε στο επιχειρηματικό Φόρουμ. Όπως τόνισε,  η  Τουρκία καραδοκεί.  «Υπάρχει μια απόβαση πολυ πριν απο εμάς. Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια που δεν είχαμε καλή σχέση ήρθαν επιχειρηματίες απο άλλες χώρες,  απο την Τουρκία. Θα μπορούσαν στη θέση τους να είναι ελληνικές επιχειρήσεις» δήλωσε.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top