Εκτός μάχης για γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης η Μπακογιάννη

Τελικοί υποψήφιοι η αντιπρόεδρος της Κροατίας και ο ΥΠΕΞ του Βελγίου

Η Ντόρα Μπακογιάννη

Εκτός της τελικής μάχης για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης βγήκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής της Λιθουανίας, Άντριους Κουμπίλιους, αποκλείστηκαν από την τελική διαδικασία.

Υποψήφια Γ.Γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης η Ντόρα Μπακογιάννη

«Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Κυπριακή Δημοκρατία για την τιμητική πρότασή της, καθώς και τις 16 ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που στην ψηφοφορία έδειξαν εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Εύχομαι καλή επιτυχία στους δύο συναδέλφους. Το Συμβούλιο της Ευρώπης αποτελεί τη μοναδική ασπίδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και, επομένως, πρέπει να στηριχθεί από όλα τα κράτη - μέλη», έγραψε η ίδια στο facebook.

Ο νέος γραμματέας θα επιλεγεί ανάμεσα στους δύο τελικούς υποψήφιους, την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της Κροατίας Μαρίγια Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς και τον υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Ντιντιέ Ρέιντερς.

H απάντηση Ντόρας σε Τσίπρα για το «να μη μιλά ο Μητσοτάκης για αποστάτες»

Η εκλογή του νέου γενικού γραμματέα θα γίνει στη Σύνοδο του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στο Στρασβούργο μεταξύ 24 και 28 Ιουνίου, ενώ ο νέος γενικός γραμματέας θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Οκτωβρίου 2019, αντικαθιστώντας τον Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top